2016-07-08 11:08:09
Φωτογραφία για Αίγιο: Νέοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης
Με «ασπιρίνες» επιχειρεί ν' αντιμετωπίσει το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Αιγίου ο Δήμος Αιγιάλειας, που εντοπίζει «αγκάθια»... στους λιγοστούς χώρους στάθμευσης, τόσο στην έλλειψη χρεωστικών δημοτικών πάρκινγκ όσο και στη νοοτροπία κάποιων οδηγών, που κάνουν τους πολλούς αλλά μικρούς χώρους παρκαρίσματος να μην αρκούν για τον όγκο των οχημάτων τα οποία καθημερινά κινούνται στο κέντρο, ως επί το πλείστον για αγορές στα καταστήματα, συναλλαγές στις τράπεζες και σε υπηρεσίες του Δήμου ή του Δημοσίου.

Τα σημερινά δημοτικά ή μισθωμένα ακίνητα για τους οδηγούς, σε Σολωμού (φανάρια), Επ. Τιμοθέου και Παναγιωτοπούλων, πίσω από τον Ι.Ν. Φανερωμένης, κάτω από την πλατεία Αγ.Λαύρας, στη Βασ. Κωνσταντίνου (απέναντι από την Δημ. Βιβλιοθήκη), στην Ανδρονοπούλου (πριν το δημαρχείο), στην Αγ. Μελετίου (απέναντι από τη ΔΕΥΑ), ναι μεν δίνουν εν μέρει λύση, όμως δεν αρκούν.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου κατηγορεί την πλειοψηφία ότι «ενώ συνεχίζει να γεμίζει την πόλη με μικρά πάρκινγκ, έχει καταστήσει πολλά απ' αυτά μόνιμες θέσεις για ΙΧ διαφόρων, που είτε τα 'χουν ακινητοποιήσει είτε εκμεταλλεύονται τη μη πληρωμή, αν αυτά είναι κοντά στα σπίτια τους ή τη δουλειά τους», ισχυρισμό που δεν αποδέχεται η δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας πως «πολλά έχουν σηκωθεί κι απομακρυνθεί», το κυριότερο δε... «αυτά τα αυτοκίνητα έχει υπολογιστεί ότι αποτελούν μόνο το 3% των σταθμευμένων σ' αυτά».

Κριτική για τον αριθμό των χώρων ασκεί και η μείζονα μειοψηφία, με τον Κώστα Παπακωνσταντίνου να επιμένει ότι «όσα νέα πάρκινγκ κι αν γίνουν -ακόμα και 100 - αυτά θα γεμίσουν, αφού θα 'ναι πάντα δυσανάλογα του αριθμού των οχημάτων που κυκλοφορούν».

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 10 το πρωί, όλα σχεδόν τα σημεία δωρεάν παρκαρίσματος εντός του Αιγίου είναι ήδη γεμάτα, κάτι που επιτείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ

Στην κατεύθυνση αυτή, συγκαταλέγεται και η αταλάντευτη άποψη του Δήμου να μην ανοίγει ακόμα κανένα θέμα ελεγχόμενης στάθμευσης, με κάποιο μικρό αντίτιμο, αλλά να συνεχίζει ν' αναζητά διαρκώς επιπλέον χώρους για τους πολυάριθμους οδηγούς, που έγιναν περισσότεροι πλησίον της οδού Μητροπόλεως (από Ανδ. Λόντου και μετά) λόγω της ανάπλασης, της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και της απώλειας χώρων «προσωρινής» στάθμευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» -κι ενώ αρχικά είχαν διαφανεί τεχνικής φύσεως ενστάσεις- ο Δήμος πήρε το «πράσινο φως» της Περιφέρειας και προχωρά άμεσα στην κατεδάφιση και του Κουβέλειου Κληροδοτήματος -δίπλα στο πρώην τοξοτό κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας (νυν Εθνικής), ώστε ο χώρος που θα προκύψει να μετατραπεί σε νέο υποβοηθητικό δημοτικό πάρκινγκ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ