2016-07-09 10:33:07
Φωτογραφία για Σημαντική Ανακοίνωση του ΠΑΣΥΣΕΚ
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο Πανελλήνιο Σωματείο με την υπ΄αριθμ. 18/2015 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Άρτας - εγγεγραμμένο στο ειδικό βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Άρτας με αριθμό: 893/2015.

Ο Σύνδεσμος απευθύνεται πανελλαδικά στα στελέχη και των τριών κλάδων, εν ενεργεία και αποστράτων ελαφράς υπηρεσίας, υπηρεσίας γραφείου, υπηρεσίας ξηράς, υπηρεσία εδάφους ή σε μακρά αναρρωτική άδεια, δηλαδή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που ανήκουν σε Ειδική Κατάσταση και των στρατιωτικών που έχουν συζύγους ή τέκνα με κάποια μορφής αναπηρία.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και προτάσεων αναφορικά με τη βελτίωση της υγείας, των συνθηκών εργασίας, της επιμόρφωσης, της απονομής σύνταξης, της αναγνώρισης των ποσοστών αναπηρίας και εν γένει ζητημάτων υγείας και κοινωνικής ασφάλισης σχετικά με την Υπηρεσία και τα αρμόδια Υπουργεία (Εθνικής Άμυνας - Υγείας) των μελών του, στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων ελαφράς υπηρεσίας – υπηρεσίας γραφείου και των στρατιωτικών με συζύγους ή τέκνα με αναπηρία.


Πρόκειται για έναν ακομμάτιστο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύνδεσμο, που αρχή του έχει την υγεία, την πρόνοια και κοινωνικό χαρακτήρα.

Έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος Πανελλήνιας Εμβέλειας, το οποίο αίμα με απόφαση του ΔΣ έχει αποφασιστεί ότι θα δίδεται σε οποιονδήποτε ανά την Ελλάδα και ανεξαρτήτου αν κάποιος είναι στρατιωτικός ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ζητήθηκε από τον Σύνδεσμο αίμα από δημοσιογράφο της Πελοποννήσου, όπου φυσικά ο Σύνδεσμος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Ο Σύνδεσμος έχει ήδη επιτύχει συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού». Σε πρόσφατη εκδήλωση του Συνδέσμου στη πόλη της Λάρισας, υπήρχε κουμπαράς του οργανισμού, όπου και ενισχύθηκε το έργο του από όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Για τη νομική κάλυψη των μελών, ο Σύνδεσμος έχει έλθει σε συνεργασία με το Millitary Law Office, δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με υπηρεσιακά και θέματα υγείας.

Τη δεδομένη στιγμή ο Σύνδεσμος σχεδιάζει διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης των στελεχών ανά την Ελλάδα, συνδυάζοντας μαζί και ιατρικές διαλέξεις από αξιόλογους ιατρούς για επίκαιρα θέματα υγείας και θέματα υγείας που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού προσωπικού και όχι μόνο.

Ο Σύνδεσμος με την αθόρυβη εργασία που εκτελεί από την ίδρυση του, χωρίς το παν να είναι απλά η διαφήμισή του αναρτώντας πράγματα μη ουσιώδες, έρχεται καθημερινά σε επαφή με οργανισμούς υγείας, νοσοκομεία δημόσια και ιδιωτικές κλινικές, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πετύχει την καλύτερη και ομαλότερη προσέγγιση στο θέμα υγείας. Είτε αυτό είναι διάφορες εξετάσεις, είτε κάποια χειρουργική επέμβαση, χωρίς να πρέπει να βρουν λύσεις και σε αυτό το κομμάτι οι συνάδελφοι, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο μέρος της Ελλάδας.

Η κάθε κίνηση του Συνδέσμου είναι απόλυτα προσεκτική και όταν θα είμαστε απόλυτα σίγουροι για κάτι, τότε και μόνο τότε θα ενημερώνουμε τον κόσμο για την οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Οτιδήποτε άλλο υπάρχει ή δημιουργηθεί ανά την Ελλάδα, που αφορά κατηγορίες συναδέλφων ειδικής κατάστασης, δεν θα έχουν καμία σχέση με εμάς. Σίγουρα δεν θα εμποδίσουμε κανέναν και τίποτα να παρουσιάσει το έργο του. Απλά διαχωρίζουμε τη θέση μας με οτιδήποτε δεν μας αντιπροσωπεύει, βάσει το πώς κινείται ο Σύνδεσμος από την ίδρυση του έως και σήμερα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να γίνετε μέλη του Συνδέσμου. Αίτηση εγγραφής θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.pasysek.com. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει μεγαλύτερη φωνή ο Σύνδεσμος και θα μπορέσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την ηγεσία μας και να συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους ειδικής κατάστασης. Άλλωστε αρχή του Συνδέσμου από την ίδρυσή του, είναι η κατάθεση προβλημάτων με τις ανάλογες προτάσεις, χωρίς συνδικαλιστικούς τρόπους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Επχίας (ΜΧ-ΕΥ)

Ο Γενικός Γραμματέας

Απόστολος Μαρκοστάμος

Ανθλγός (ΥΓ)
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ