2016-07-09 21:07:14
Φωτογραφία για Δάνειο 4,5 εκατ. ευρώ για …λάμπες σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη
Τη σύναψη δανείου για την αλλαγή του δημοτικού φωτισμού προωθεί με ιδιαίτερη θέρμη ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κατά τη δημοτική αρχή, το κόστος αγοράς και εγκατάστασης λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης σε όλο το δημοτικό δίκτυο μπορεί να αποσβεστεί σε 8-10 χρόνια.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, είπε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα που θα επιλέξει μια μεθοδολογία απευθείας αγοράς του υλικού και των υπηρεσιών εγκατάστασής του.

Η άλλη επιλογή είναι η παραχώρηση των ανταποδοτικών τελών σε εταιρεία για κάποια χρόνια η οποία θα χρηματοδοτήσει η ίδια την αγορά και εγκατάσταση των λαμπτήρων.

Κατά τον δήμαρχο η πρώτη επιλογή έχει οικονομικό όφελος για τον Δήμο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία πάντως, η σύναψη δανείου απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, που μεταφράζεται σε 22 θετικές ψήφους. Με δεδομένο ότι η παράταξη Κωνσταντέλλου διαθέτει 20 συμβούλους, η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.

Η έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού παρόντων δημοτικών συμβούλων ήταν και ο λόγος που το θέμα αποσύρθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και επανέρχεται στις 11 Ιουλίου 2016 σε νέα συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται διατεθειμένη να πει «ναι».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ