2016-07-10 03:25:09
Φωτογραφία για Πίνεις καφέ μετά τις συναυλίες; Ξανασκέψου το!
Πόσες φορές μετά από συναυλίες που έχετε βρεθεί πίνετε ένα καφεδάκι, έτσι για να συνέλθετε; Πολλές; Μήπως να το τσεκάρετε; Συχνά ξεβολευόμαστε για να δούμε το αγαπημένο μας συγκρότημα, είτε γιατί αυτό παίζει κάπου μακριά είτε γιατί είναι καθημερινή και την επομένη στη δουλειά τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Επομένως, είναι μάλλον λογικό να ξεκινάμε το πρωί μετά από μία συναυλία με ένα καφεδάκι. Ωστόσο, μπορεί να κάνουμε κακό στην ακοή μας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, η οποία δημοσιεύτηκε φέτος στο επιστημονικό περιοδικό Ωτορινολαρυγγολογία – Χειρουργική Λαιμού και Κεφαλιού της Αμερικάνικής Ιατρικής Ένωσης, προτείνει ότι η καφεΐνη παρεμποδίζει την αποκατάσταση της ακοής μετά από έκθεση σε συμβάν ακουστικής υπερδιέγερσης!

Το τελικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι πολύ απλό. Η καφεΐνη ενδέχεται να επιβραδύνει την αποκατάσταση της ακοής μας μετά την έκθεσή μας σε δυνατούς θορύβους, όπως αυτούς μίας συναυλίας (μία μέση συναυλία φτάνει τα 100 – 130db κατά κανόνα).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lemon nana, όπως λεμονάδα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lemon nana, όπως λεμονάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ