2016-07-10 12:39:26
Φωτογραφία για Γιατί υπάρχουν ακόμα εκείνες οι γειτονιές...
Υπάρχουν ακόμα οι γειτονιές εκείνες που εμείς προλάβαμε: Εκείνες οι γειτονιές όπου ο ένας ξέρει τον άλλο και μιλάνε από τα μπαλκόνια και τις αυλές, τα παιδιά γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και όσο κι αν η τεχνολογία έχει κατακλύσει τη ζωή μας, μαζεύονται ακόμα στο μπαλκόνι ή στην αυλή κάποιου και λένε ιστορίες Εκεί όπου ο γείτονας ακούει μουσική αλλά επειδή τον ξέρεις, δεν σε πειράζει.

Γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι σε εκείνες τις γειτονιές που χαρακτηρίζονται φτωχές και "κακόμοιρες" αλλά ζουν άνθρωποι με πλούσια καρδιά, περηφάνεια και τρόπους. Μπορεί να μην έχουν να σε κεράσουν κάτι ακριβό και εκλεκτό, αλλά το σπίτι τους είναι πάντα ανοιχτό και ακόμα περισσότερο όταν έχεις ανάγκη μια καλή κουβέντα.

Λένε πως οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και εκεί θα το καταλάβεις. Υπάρχουν αυτοί που δεν έχουν τίποτα αλλά όμως σου δίνουν τα πάντα και εκείνοι που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Οι φιλίες όμως δεν πετιούνται έτσι απλά εκεί.

Γιατί μπορεί να μας πάρουν όλα όσα βγάζουμε και να μην αποκτήσουμε τίποτα στη ζωή μας αλλά πάντα θα έχουμε την ψυχή μας - Αυτήν δεν μπορούν να την πάρουν!

Αυτές είναι οι γειτονιές των Δυτικών Προαστίων στα Άνω Λιόσια, στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο όπου μπορεί να λένε πως εκεί ζουν "οι απόκοσμοι" και οι "αλήτες" αλλά υπάρχουν και τα καλά παιδιά που πάντα μόλις σε δουν θα σου πουν "Μπες μέσα ρε να πιεις έναν καφέ!"

Αφιερωμένο
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ