2016-07-10 18:52:25
Φωτογραφία για ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑ... ΡΕΤΣΟ, ΜΑΝΘΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ!
Ο Γιάννης Γκούμας που γνωρίζει άριστα τους Ρέτσο και Μανθάτη από τις Εθνικές ομάδες, αποθεώνει στο SDNA τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι αποτελούν το μέλλον του Ολυμπιακού, αλλά και της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά Οταν έγινε γνωστό ότι οι δύο νεαροί παίκτες θα ακολουθήσουν την αποστολή του Ολυμπιακού στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Λάνγκεφελντ, αρκετοί ήταν αυτοί που απόρησαν. Οταν δε ο Βίκτορ αποφάσισε να τους ξεκινήσει αμφότερους στο βασικό σχήμα του πρώτου φετινού φιλικού, αυτού με τη Χορν, η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη.

Κι όπως φάνηκε στην πράξη, κατάλαβε κι ο τελευταίος που παρακολούθησε τα φιλικά των πρωταθλητών τον λόγο που οι Μανθάτης και Ρέτσος τυγχάνουν αυτής της εμπιστοσύνης από τους ερυθρόλευκους. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο εξάλλου έβγαλε... μάτια με το καλημέρα ως εξτρέμ, ενώ ο 17χρονος αμυντικός ήταν αυτός που κυρίως έκλεψε τα βλέμματα στο ακόμα πιο σκληρό -προχθεσινό- τεστ με τη Γάνδη (2-2).


Ενας άνθρωπος μάλιστα που γνωρίζει άριστα τα δύο “αστεράκια” του Ολυμπιακού είναι ο Γιάννης Γκούμας, προπονητής τους στην Εθνική U19, στάζοντας... μέλι με δηλώσεις του .

“Είναι πολύ εκρηκτικός παίκτης. Τρομερός στο ένας εναντίον ενός που είναι και το δυνατό του σημείο. Αν δουλέψει μπορεί σαφώς να σταθεί στον Ολυμπιακό, θεωρώ πως είναι το μέλλον του. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας κι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του”, ήταν το πρώτο σχόλιο του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού για τον Γιώργο Μανθάτη, ενώ αναφορικά με την ικανότητά του στην ολοκλήρωση των φάσεων, αναφέρει πως:

“Για εξτρέμ έχει αρκετά καλά τελειώματα. Υπάρχει ικανοποιητική επαφή με το γκολ, αλλά το μεγαλύτερο προσόν του είναι στη δημιουργία κι αυτό λόγω της τεχνικής του”.

“Θα αφήσει εποχή ο Ρέτσος”

Ακόμα πιο ζεστός έδειξε ωστόσο ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τον Παναγιώτη Ρέτσο, που δεν έχει κλείσει καν τα 18 του χρόνια (τον Αύγουστο τα κλείνει). Ο διεθνής αμυντικός μπήκε ως αλλαγή στο προχθεσινό φιλικό με τη Γάνδη κι έδειξε ένα δείγμα του πλούσιου ταλέντου του.

“Είναι από τους καλύτερους ανερχόμενους αμυντικούς ο Ρέτσος. Αυτό το παιδί θα αφήσει εποχή, θα είναι το επόμενο στόπερ της Εθνικής Ελλάδας. Πολύ δυνατός παίκτης, απροσπέλαστος, να είστε σίγουροι ότι θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ, αλλά στο κέντρο της άμυνας αποδίδει καλύτερα”, λέει ο Γιάννης Γκούμας.

“Όχι χάρες επειδή είναι Έλληνες...”

Εκτός αυτών βέβαια ο νεαρός τεχνικός σπεύδει να πλέξει το εγκώμιο ενός ακόμη νεαρού παίκτη του Ολυμπιακού για τον οποίο έχει πολύ καλή εικόνα από την παρουσία του στην Εθνική ομάδα. Ο λόγος για τον Θανάση Ανδρούτσο, τον 19χρονο επιτελικό μέσο που αγωνίζεται στους Νέους των ερυθρόλευκων, ενώ δίνει και τη δική του θέση για τη χρησιμοποίηση νεαρών Ελλήνων από τους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Πρόκειται για εξαιρετικό δεκάρι. Εχεί πολύ μεγάλες δυνατότητες. Εξαιρετική τεχνική. Μαζί με τους Μανθάτη και Ρέτσο αποτελούν μία εξαιρετική τριάδα στους οποίους μπορεί να στηριχθεί μελλοντικά ο Ολυμπιακός”, λέει αρχικά για τον Ανδρούτσο και προσθέτει:

“Βέβαια θα πρέπει να πάρουν και τις ευκαιρίες τους για να δείξουν πράγματα. Οπως και οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες. Εγώ πάντα θα τους στηρίζω γιατί υπάρχει πραγματικά πολύ ταλέντο. Ακόμα και στις Εθνικές ομάδες. Δείτε τον Ρενάτσο Σάντσες, στα 18 του κι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Euro. Τον περασμένο Νοέμβριο όμως τον είχαμε αντιμετωπίσει με τη Νέων κι έπειτα έπαιξε βασικός στη Μπενφίκα. Μπορεί να γίνει το ίδιο και με δικά μας παιδιά. Πρέπει να πάρουν χρόνο, αλλά όχι να γίνουν... χάρες επειδή είναι Έλληνες, να παίζουν όταν το αξίζουν”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ