2016-07-10 19:59:36
Φωτογραφία για Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και ιδέες
Δεν πέρασε καλά καλά μία μέρα από τον αποκλεισμό της Εθνικής από τον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά, και κατά συνέπεια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και το μάτι έπεσε πάνω σε μια σημαντική είδηση. Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα θα είναι ο νέος πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Ετών 38,5, παρακαλώ. Μέχρι πριν από λίγο καιρό εν ενεργεία μπασκετμπολίστας και αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του. Πάμε και λίγο (μάλλον αρκετά) βορειοανατολικά; Στη ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ, ο προεδρικός θώκος ανήκει στον Αντρέι Κιριλένκο.

Ετών 35 και ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που ανέδειξε η Ρωσία, με πλούσια θητεία στο ΝΒΑ. Πάμε στην Ιταλία; Πρόεδρος ο μεγάλος Ντίνο Μενεγκίν, λίγο μεγαλύτερος από τους άλλους δύο. Οπερ και σημαίνει «φρέσκα» μυαλά και «φρέσκες» ιδέες για το ίδιο το μπάσκετ. Από το πρώτο κλιμάκιο των εκάστοτε ομοσπονδιών μέχρι και τη ναυαρχίδα, που δεν είναι άλλη από την εθνική ομάδα
. Στην Ελλάδα; Μια από τα ίδια...Σαν να έχει μείνει στάσιμος ο χρόνος και να μην αλλάζει τίποτα απολύτως. Ιδιες φάτσες, ίδιοι άνθρωποι εδώ και... δεκαετίες ολόκληρες. Προσωπικές διαφορές, εμμονές και αγάπη για την καρέκλα. Καμία πρόοδος. Καμία εξέλιξη. Πώς λοιπόν να πάει μπροστά το ελληνικό μπάσκετ, πολύ περισσότερο η Εθνική ομάδα, όταν υπάρχουν... απαρχαιωμένες ιδέες; Ρητορικό το ερώτημα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα της ηλικίας, αλλά στη γενική νοοτροπία και στην άρνηση της συνεργασίας με μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εκτοξεύσουν το άθλημα στη χώρα μας...Αρκεί να το αποδεχτούν και να κάνουν λίγο χώρο εκείνοι που πρέπει.

Πηγή: Goal
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ