2016-07-10 21:51:06
Φωτογραφία για Gel manicure (shellac), τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι μελλοντικά προβλήματα προκαλεί
Πολλές γυναίκες προτιμούν να κάνουν μανικιούρ τζελ (το γνωστό shellac), επειδή είναι ανθεκτικό και μακράς διαρκείας, αλλά η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει λέπτυνση των... νυχιών, ευθραυστότητα, ξεφλούδισμα και ράγισμα, όπως επίσης αν τα νύχια έχουν κάποιο πρόβλημα μπορεί αλλοιώσει την εικόνα του νυχιού και να μην μπορέσουμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε είδος υλικού χρησιμοποιούμε πάνω στα νύχια για συνεχές διάστημα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του νυχιού. Προτού αποφασίσει μια γυναίκα να κάνει gel manicure, πρέπει να δει αν η ποιότητα του νυχιού της είναι κατάλληλη και να γνωρίζει τις συνέπειες της συχνής εφαρμογής.

Είναι ασαφές κατά πόσον η ευθραυστότητα των νυχιών που σχετίζεται με το μανικιούρ gel, προκαλείται από χημικές ουσίες στο βερνίκι νυχιών gel ή από την ακετόνη που χρησιμοποιούμε για να αφαιρεθεί το βερνίκι. Η ακετόνη στεγνώνει τα νύχια και ερεθίζει το δέρμα γύρω από το νύχι.


Οι γυναίκες που κάνουν συχνά shellac,πρέπει να γνωρίζουν ότι το υπεριώδες φως που χρησιμοποιείται για να πολυμεριστεί το gel είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Επίσης, το υπεριώδες φως μπορεί να προκαλέσει αισθητικές αλλαγές στο δέρμα γύρω από τα νύχια.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα είναι ότι όταν τα νύχια καλύπτονται συνεχώς με υλικό το οποίο μπορεί να αποκρύψει τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται κάτω από το νύχι, όπως μια μόλυνση ή αλλαγή. Αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Εδώ θα δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πολύ σημαντικά για την προστασία των νυχιών μας. Τι πρέπει να κάνουμε, να αποφύγουμε και να προσέξουμε.

1. Δώστε προσοχή στα νύχια σας και επιτρέψτε τους να αναγεννηθούν και να επανέλθει η στοιβάδα τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μανικιούρ τζελ μόνο περιστασιακά για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων.

2. Όταν κάνετε μανικιούρ gel, να φοράτε αντηλιακό ευρέως φάσματος για τα χέρια σας για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά που προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του πολυμερισμού του gel.

3. Πείτε στην μανικιουρίστα να μην σπρώξει ή κόψει πολύ βαθιά τα πετσάκια, διότι αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φλεγμονής και μόλυνσης, όπως επίσης μπορεί να υπάρξει πιο έντονη ξηρότητα γύρω από το νύχι.

4. Χρησιμοποιήστε τα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών, αντί των shellac αν έχετε επαναλαμβανόμενα προβλήματα με τα νύχια ή αν έχετε αλλεργία στην ακετόνη η οποία χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του gel.

5. Ενυδατώστε τα νύχια σας αρκετές φορές την ημέρα με ένα ενυδατικό προϊόν, όπως η βαζελίνη ή ειδικά λαδάκια, για την καταπολέμηση της ευθραυστότητας και την λέπτυνση όταν τα έχετε άβαφα.

6. Κατά την αφαίρεση του shellac, επειδή το νύχι είναι πιο ευαίσθητο προσέξτε να μην το τραυματίσετε με εργαλεία την ώρα που το αφαιρείτε και μην το τρίβετε πολύ με την λίμα.

7. Αφήνετε κάποια διαστήματα (κυρίως τον χειμώνα) τα νύχια σας άβαφα και κάντε κάποια θεραπεία για να αναδομηθούν πλήρως.

8. Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε ασυνήθιστες αλλαγές στα νύχια, δείτε έναν δερματολόγο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ