2016-07-11 12:03:15
Φωτογραφία για Ινδία: Σε Γερμανία και Atlas Elektronik αναζητεί τορπίλες
Την προμήθεια από τη γερμανική ATLAS Elektronik βαρέων τορπιλών SeaHake προκειμένου να εξοπλίσουν τα έξι υποβρύχια τύπου Scorpene, που ναυπηγούνται εγχωρίως στο πλαίσιο του προγράμματος Project 75, διερευνά το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Η επιλογή της ATLAS Elektronik ως υποψήφιου προμηθευτή βαρέων τορπιλών, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναγκαστική, μετά την απόφαση του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας να ακυρώσει τη σύμβαση για την προμήθεια 98 βαρέων τορπιλών Black Shark από την ιταλική Whitehead Alenia Sistemi Subacquei (WASS), εταιρία μέλος του ομίλου Leonardo.

Η ακύρωση υπήρξε συνέπεια της απόφασης του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας για συνολική διακοπή όλων των συμβάσεων που είχαν συναφθεί με τον όμιλο Leonardo (πρώην Finmeccanica) λόγω της ανακάλυψης αθέμιτων πρακτικών στη σύμβαση για την προμήθεια 12 ελικοπτέρων AW101 από την AgustaWestland, εταιρία επίσης μέλος του ομίλου Leonardo.

Σημειώνεται, ότι το πρώτο από τα ινδικά Scorpene προγραμματίζεται να εισαχθεί σε υπηρεσία μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ