2016-07-11 12:39:30
Φωτογραφία για Σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό αλλά τελικά...
Άδικα ξεσηκώθηκαν στο πόδι Λιμενικό και ιδιωτικά σκάφη, τελικά, αφού το μέσο με το οποίο σκάφη δηλώνουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, χρησιμοποιήθηκε προφανώς ... για πλάκα ή αναψυχή!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιος, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή σαν ... κακόγουστο αστείο ρίχνει φωτοβολίδα κινητοποιώντας τους πολίτες και στη συνέχεια τις αρχές.

Η χθεσινή περίπτωση γνωστοποιήθηκε στο Λιμενικό από τέσσερις διαφορετικούς πολίτες, που θεώρησαν ότι κάποιος βρισκόταν σε κίνδυνο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσε για έρευνες σκάφος του λιμενικού, σκάφος από τον Όμιλο Φουσκωτών, ενώ ειδοποιήθηκαν και τα παραπλέοντα σκάφη.

Ο "συναγερμός" αποδείχθηκε τελικά άκυρος και είναι από ... τους πολλούς που κινητοποιούν αδίκως το λιμεναρχείο, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, σπαταλώντας το χρόνο των υπαλλήλων αλλά και στοιχίζοντας χρήματα για τις επιχειρήσεις που στήνονται.


Μιλώντας στο Cretalive ο λιμενάρχης Ηρακλείου Δ.Σαϊτάκης εξήγησε ότι η συχνότητα τέτοιων άκρυων συναγερμών είναι περίπου δύο φορές την εβδομάδα. "Πιθανότατα κάποιος το διασκεδάζει και έχει καταναλώσει και αλκοόλ. Βρίσκει εύκολο τρόπο να εκτονωθεί πετώντας μια φωτοβολίδα που όμως οι πολίτες δε γνωρίζουν από που προέρχεται με αποτέλεσμα να ειδοποιούν το Λιμενρχείο και να στήνονται επιχειρήσεις που στοιχίζουν χρήματα και κόπο".

Ο κ. Σαϊτάκης απευθύνει κάλεσμα προς εκείνους που ... παίζουν με τον πόνο των λιμενικών αρχών, να σταματήσουν, ενώ προειδοποιεί ότι αν εντοπιστούν τους περιμένει ... ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ