2016-07-11 13:33:07
Φωτογραφία για Τεμπέλικες αρκούδες εθισμένες στα σκουπίδια μιας χωματερής
Στη χωματερή μιας μικρής πόλης της βορειοανατολικής Τουρκίας οι αρκούδες περνάνε τόσο καλά που έχουν ξεχάσει τις συνήθειές τους και έχουν μετατραπεί σε τεμπέλικα ζώα εθισμένα στα σκουπίδια.

Εκεί, στην ανοιχτή χωματερή της πόλης Σαρίκαμις, ζωολόγοι του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης τοποθέτησαν ραδιοπομπούς σε δέκα αρκούδες.

Πομποί τοποθετήθηκαν και σε ακόμα έξι αρκούδες που δεν είχαν ανακαλύψει τη χωματερή και για αυτό μετακινήθηκαν κατά περίπου 165 χιλιόμετρα στους δέκα μήνες που διήρκεσε η μελέτη προς αναζήτηση φαγητού.

Οι αρκούδες της χωματερής απομακρύνθηκαν μόνο κατά την περίοδο της χειμέριας νάρκης, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο Journal of Zoology.

Η εξάρτηση των αρκούδων από τα σκουπίδια είναι τόσο απόλυτη ώστε οι ερευνητές ανησυχούν για την τύχη των ζώων όταν οι Αρχές κλείσουν τελικά την ανοιχτή χωματερή.

Στο καλό σενάριο, οι αρκούδες θα επιστρέψουν στο φυσικό τρόπο ζωής τους. Σε διαφορετική περίπτωση, είτε θα πεθάνουν από ασιτία είτε θα αναζητήσουν τροφή μέσα στην πόλη. «Οι αρκούδες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες και να θανατωθούν, και κάποιοι άνθρωποι μπορεί να τραυματιστούν» λέει στο περιοδικό New Scientist η Γκαμπριέλε Κότσι, πρώτη συγγραφέας της μελέτης.

«Οι επιθέσεις αρκούδων σε ανθρώπους δεν είναι ανήκουστες γύρω από το Σαρίκαμις, και γνωρίζω τουλάχιστον ένα περιστατικό το 2013» προειδοποιεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ