2016-07-12 06:36:08
Φωτογραφία για Μετέτρεψε το φορτηγό του σε κινητό ντους για να βοηθήσει τους άστεγους
Για χρόνια, ο Jake Austin βοηθούσε εθελοντικά τους άστεγους στο St Louis, Missouri, μαζί με διάφορες ομάδες που τους μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα. Κάποια στιγμή άρχισε να πηγαίνει και σαπούνια, σαμπουάν και άλλα καλλυντικά για να δωρίσει όταν παρατήρησε ότι στο κομμάτι της υγιεινής δεν δίνονταν η απαραίτητη σημασία. Παρόλα αυτά, και που πήγαινε τα καλλυντικά και τα σαπούνια, συνειδητοποίησε ότι χωρίς ένα ασφαλές μέρος για να κάνουν μπάνιο, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής από μόνα τους δεν βοηθούσαν. Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει το Shower to the people.

Αγόρασε ένα μεταχειρισμένο βαν από το Craigslist για 5000 δολλάρια και ζήτησε επιπλέον χρήματα μέσω μιας εκστρατείας GoFundMe για να ανακαινίσει το εσωτερικό.

Έφτιαξε δύο ιδιωτικές καμπίνες ντους, νυπτήρες και καθρέφτες. Για να πάρει νερό, το φορτηγό συνδέεται με κρουνούς της πυροσβεστικής, και χρησιμοποιεί μια εξωτερική γεννήτρια για τη θέρμανση.


Με αυτό τον τρόπο, μπορεί εύκολα να ταξιδεύει σε όλη την πόλη, παρέχοντας ζεστό ντους ή μπάνιο, ένα άνετο ξύρισμα, σε 60 ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κάθε μέρα. Το Shower to the people έχει επίσης μια κοινωνική επιχείρηση που ονομάζεται Raise the bar, που απασχολεί ανθρώπους που έχουν βιώσει τη συνθήκη του να μένεις στο δρόμο, και που εργάζονται στο να φτιάχνουν σαπούνια. Οι μπάρες σαπουνιού δίνονται σε ανθρώπους στους δρόμους, ή πωλούνται για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Ο Austin εξηγεί ότι η ανάγκη για την υγιεινή και την καθαριότητα του σώματος συχνά παραβλέπεται. Τα καταφύγια των αστέγων γύρω από το Σεντ Λούις είναι εξοπλισμένα με ντους, αλλά είναι προσβάσιμα μόνο σε όσους μένουν μόνιμα εκεί, έτσι οι άστεγοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για να πάρουν μια συνδρομή σε γυμναστήριο ωστε να έχουν πρόσβαση σε μπανιέρα ή άλλως ξεπλένονται σε δημόσιες βρύσες, δημοτικές βιβλιοθήκες, στο ποτάμι, ή σε αυλές αγνώστων. Εκτος του ότι η βασική καθαριότητα είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την απόκτηση και τη διατήρηση μιας θέσης εργασίας, είναι επίσης καθοριστική στην καταπολέμηση των μολύνσεων και ασθενειών.

Το Shower to the People προσφέρει μια έξυπνη, βολική, και εγκάρδια λύση, και ο Austin ελπίζει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ σύντομα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ