2016-07-12 14:21:08
Φωτογραφία για Τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επισκέφτηκαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών
Στη διημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν τα οικονομικά εγκλήματα

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσε την 06 και 07 Ιουλίου 2016, ενημερωτική διημερίδα σε στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά εγκλήματα.

Συμμετείχαν συνολικά (22) στελέχη από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Ταμειακών Μηχανών, την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και του Κέντρο ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.).

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των παραπάνω Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τις αρμόδιες Αρχές επιβολής του Νόμου, που θα συμβάλλουν στη διενέργεια  αποτελεσματικότερων ελέγχων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.


Πιο αναλυτικά, ενημερώθηκαν από έμπειρα στελέχη του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σχετικά με τα ψηφιακά μέσα που σχετίζονται με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής  και ειδικότερα με βασικές έννοιες όπως:

Οι Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί (ΦΗΜ) και ταμειακές μηχανές.

Η Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) που επιτρέπει την ασφαλή σήμανση των εκδιδόμενων αποδείξεων.

Οι διαφορετικοί τύποι των συστημάτων παραγγελιοληψίας.

Η τυπική συνδεσμολογία των ανωτέρω σε επιχειρήσεις εστίασης και τα πιθανά ευρήματα που προκύπτουν από τη διερεύνηση της κάθε υπόθεσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της διημερίδας αναλύθηκαν παραδείγματα υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τα αρμόδια Τμήματα της Δ.Ε.Ε. και η πολυπλοκότητα της εργαστηριακής τους εξέτασης ενώ παράλληλα συζητήθηκαν προτάσεις για αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ