2016-07-12 15:18:17
Φωτογραφία για Διευκόλυνση των διαδικασιών για την χορήγηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Πιστοποιητικά Ακτινοπροστασίας
Τις τελευταίες ημέρες είχαμε δύο σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της χορήγησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας Καταρχήν μετά από ενέργειες του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση (Ν.4403/2016, άρθρο 35) σύμφωνα με την οποία τα εκρέοντα ύδατα  από εγκαταστάσεις Κέντρων ιαματικού τουρισμού-θερμαλισμού, Κέντρων θαλασσοθεραπείας και Κέντρων αναζωογόνησης (spa), όπως αυτές ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3498/2006 (Α’ 230) δεν λογίζονται - στο βαθμό που προέρχονται από τη φυσική ανάβλυση ή άντληση φυσικού πόρου - ως οικιακά ή αστικά λύματα. Έτσι η εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απαιτείται για την έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών γίνεται πολύ πιο βατή.    

Παρακαλούμε ενημερώστε τους μελετητές που ασχολούνται με την εκπόνηση της ΜΠΕ για την εξέλιξη.

Στη συνέχεια σας γνωστοποιούμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συνδέσμου με τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για την έκδοση του Πιστοποιητικού Ακτινοπροστασίας
. Μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά στο παρακάτω συνημμένο αρχείο και στη συνέχεια να απευθύνεστε για πληροφορίες ή διευκρινίσεις, στην κα Μ. Κολοβού, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος, 210 6506777,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">[email protected].  Δεδομένου του ότι θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες συνεργασίας με την ΕΕΑΕ για την έκδοση του πιστοποιητικού ακτινοπροστασίας παρακαλείστε να ενεργήσετε άμεσα.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας θα καταθέσει στο Υπ.  Τουρισμού τις προτάσεις του για τις τεχνικές προδιαγραφές κατηγοριοποίησης των Υδροθεραπευτηρίων προκειμένου να διευκολύνει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και να άρει το οποιοδήποτε εμπόδιο στην έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έρθετε σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα του Υπ. Τουρισμού την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ και ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ( ΕΥΠΑΤΕ) με προϊσταμένη την Λένα Χατζηγεωργίου – Λουτσίδη και τηλ. Επικοινωνίας 210-8707387, είτε για να συνεχίσετε επιτυχημένα την διαδικασία είτε για να την ξεκινήσετε άμεσα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Γ.Γ του ΣΔΙΠΕ Δανά Μάρκο 2310410354-6972310865.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ