2016-07-12 19:24:06
Φωτογραφία για Η χαρτογράφηση των waterparks της Κύπρου
Τα δύο δημοφιλή υδροπάρκα της Κύπρου κατακλύζουν τους τελευταίους μήνες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, τα οποία παρά την οικονομική κρίση, δεν φαίνεται να χάνουν τη δυναμική τους.

Με ειδικές προσφορές, πλαισιωμένα από άλλες δραστηριότητες, όπως εστιατόρια, καθώς και με διάφορες εκδηλώσεις, τόσο το Fasouri Watermania Waterpark (Λεμεσού) όσο και το WaterWorld Waterpak (Αγίας Νάπας) επιδιώκουν την προσέλκυση τουριστών, η οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την περίοδο.

20 χρόνια συμπληρώνει το WaterWorld

Στα περίχωρα της Αγίας Νάπας βρίσκεται το γνωστό WaterWorld Waterpark, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για πρώτη φορά το 1996. Απασχολεί 200 εργαζομένους, ενώ υπολογίζεται ότι φιλοξενεί πάνω από 200.000 επισκέπτες κάθε χρόνο τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Εκτείνεται σε 100.000 τετραγωνικά μέτρα αναψυχής και διασκέδασης και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις. Η πιο σημαντική διάκριση ήρθε το 2013 από το CNN, το οποίο το ανακήρυξε ως ένα από τα δέκα καλύτερα water parks στον κόσμο. Εξάλλου, το WaterWorld έχει διακριθεί με 27 διεθνή βραβεία από τον σύνδεσμο υδροπάρκων, ενώ φέτος κατάφερε να αναδειχθεί από το Trip Advisor ως το δεύτερο καλύτερο υδροπάρκο στην Ευρώπη.


Περιλαμβάνει πάνω από 25 δραστηριότητες, με πιο δημοφιλείς, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη πισίνα με κύμα της Ευρώπης ‘Poseidons wave pool’, την πρώτη τσουλήθρα – μπούμερανγκ στον κόσμο «Η πτώση του Ικάρου» (‘Fall of Icarus’), τις τσουλήθρες μεγάλης ταχύτητας «Βουτιά στην Ατλαντίδα» ‘Drop to Atlantis’, «Ηρακλής» ‘Herculis’, όπως επίσης και «οι τσουλήθρες του Δία Κεραυνός και Αστραπή».

Το WaterWorld γιορτάζει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και ο εορτασμός θα συμπεριλαμβάνει αρκετές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους, live radio links, προσκλήσεις, δώρα και show με ακροβάτες.

Αναβιώνοντας την ελληνική μυθολογία, το αναβαθμισμένο τοπίο του WaterWorld περιλαμβάνει τόσο τη νέα Delphin πισίνα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τα παιδιά, όσο και την «Βουτιά στην Ατλαντίδα» (‘Drop to Atlantis’), η οποία παρουσιάζεται φέτος με οπτικοακουστικά εφέ, αποτελώντας ταυτόχρονα την πρώτη νεροτσουλήθρα παγκοσμίως που είναι ζωγραφισμένη στο χέρι. Το υδροπάρκο περιλαμβάνει ποικιλία εστιατορίων, καθώς και το ανακαινισμένο Midas Gift Shop, το οποίο προσφέρει επιλογές για αναμνηστικά και δώρα.

Στο WaterWolrd υπάρχουν ειδικές προσφορές για Κύπριους, με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο είναι διαθέσιμο προς πώληση σε κεντρικά περίπτερα. Με κάθε κουπόνι, παρέχεται 50% έκπτωση στο εισιτήριο εισόδου για μέχρι 4 άτομα για το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από Δευτέρα έως Παρασκευή προσφέρεται 13 ευρώ έκπτωση για επισκέπτες άνω των 13 ετών και 10 ευρώ έκπτωση για παιδιά 3-12 ετών.

Οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας μπορούν να πραγματοποιήσουν αμέτρητες επισκέψεις για όλη την καλοκαιρινή σεζόν, ενώ το Kids Club του υδροπάρκου προσφέρει κάρτα μέλους με έκπτωση 50% για τα παιδιά μέχρι 13 ετών.

Fasouri: 2,5 εκατ. επισκέπτες σε 17 χρόνια

To Fasouri Watemania Waterpark στη Λεμεσό, το οποίο ανήκει στον Όμιλο Λανίτη, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1999 και φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια. Εργοδοτεί πέραν των 100 ατόμων, ενώ έχει φιλοξενήσει πέραν των 2,5 εκατ. επισκεπτών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Φέτος, το υδροπάρκο αναμένει ότι θα καταγράψει καλύτερα αποτελέσματα από το 2015, εξακολουθώντας να έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Το Fasouri Watermania εκτείνεται σε καταπράσινη έκταση πέραν των 100,000 τ.μ. του Αγροκτήματος Λανίτη στο Φασούρι, προσφέροντας πολυάριθμα παιχνίδια και υπηρεσίες. Ανάμεσά τους, 30 διαφορετικές τσουλήθρες για όλες τις ηλικίες, από την τσουλήθρα «καμικάζι» μέχρι τη μεγαλύτερη πισίνα κυμάτων στο νησί, και από τη τσουλήθρα σωλήνα «Aqua» μέχρι τον «τεμπέλη-ποταμό».

Μεταξύ των σημαντικότερων διεθνών διακρίσεων που έλαβε το υδροπάρκο, προήλθαν από το Trip Advisor, το οποίο του απέμεινε το Πιστοποιητικό Αριστείας το 2016, το ανέδειξε ως το 3ο καλύτερο υδροπάρκο της Ευρώπης για το 2015, την ώρα που βραβεύτηκε παράλληλα τις χρονιές 2012, 2013 και 2014.

Στο Fasouri λειτουργούν 9 καφεστιατόρια, χώροι ξεκούρασης και χαλάρωσης –μασάζ- , κατάστημα σουβενίρ, δωρεάν χώρος στάθμευσης, καθώς και δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες για τους θαμώνες.

Τα εστιατόρια που λειτουργούν στο υδροπάρκο είναι: Pirates, Cove Restaurant, Mini Donuts Kiosk, Sweet Land Kiosk, Aloha Bar, La Nostra Pizza, Grill House, Costa Coffee, Fresh Squeeze Juice Bar και Cinnabon Kiosk.

Αναλόγως της περιόδου, το Fasouri παρέχει διάφορες προσφορές. Εξάλλου, προσφέρονται οικογενειακά πακέτα, seasonal memberships, καθώς και ειδικές προσφορές για ομάδες όπως φοιτητές, στρατιώτες και πολύτεκνους όπως και για διάφορα καλοκαιρινά πάρτι και εκδηλώσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ