2016-07-12 22:03:07
Φωτογραφία για Σγουρός καλεί Περιφέρεια να παρέμβει για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό
Να προχωρήσει στη διενέργεια κατεπειγόντων υγειονομικών ελέγχων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό καλεί την Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός Όπως τονίζει ο κ. Σγουρός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και είναι άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη να μεταφερθούν σε ανθρώπινους χώρους, όπου θα εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό σε όλους, στο Ελληνικό παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας και φύλλου, στοιβαγμένοι σε χώρους λίγων τ.μ. , χωρίς ούτε καν τους υποτυπώδεις κανόνες υγιεινής, ενώ η σίτιση, όπως και η παροχή νερού είναι πολλές φορές ανεπαρκής.

Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί με το συνωστισμό και την έλλειψη κανόνων υγιεινής δυστυχώς επιδεινώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Ο Γιάννης Σγουρός σημειώνει ότι είναι αναιτιολόγητο από πλευράς Κυβέρνησης να μην βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, ιδίως από τη στιγμή που η προσφυγική κρίση και η πίεση προς την Ελλάδα δείχνει προσωρινά τουλάχιστον να αποκλιμακώνεται.


Ο κ. Σγουρός ζητά από την Κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα, καθώς το Ελληνικό υποτίθεται αδειάζει από τον περασμένο Απρίλιο. Παράλληλα καλεί την Περιφέρεια Αττικής να πάψει να έχει παθητικό ρόλο και να ασκήσει όλες τις αρμοδιότητες που έχει από το νόμο, με στόχο τον άμεσο τερματισμό των απαράδεκτων αυτών συνθηκών διαβίωσης, που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ