2016-07-13 00:19:05
Φωτογραφία για Δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, συντονιστή του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΛΑ.Ε
Δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, συντονιστή του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΛΑ.Ε Η τροπολογία για τη δήθεν κατοχύρωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοζομπόλη, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, απαξιώνει και προσβάλλει τη μέχρι τώρα πορεία και αγώνες του προσωπικού.

Ένα τέτοιο ζήτημα δεν ρυθμίζεται με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής χωρίς να έχει γίνει διάλογος πρώτα με το σύνολο, χωρίς εξαιρέσεις , των μόνιμων στελεχών των τριών κλάδων σε όλες τις βαθμίδες, την κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Χωρίς ουσιαστικό εκδημοκρατισμό και με πρόθεση να ενισχύσει και να συντηρήσει το παλιό κομματικό κράτος, η συγκεκριμένη " τροπολογία ", βγαίνει από τα συρτάρια της παλαιοκομματικής αποθήκης συντηρητικών μνημονιακών κομμάτων. Θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί και να έχει κατατεθεί από το ίδιο το υπουργείο, αφού είχε εξαντληθεί η διαδικασία της διαβούλευσης.


Το συνδικαλιστικό δικαίωμα κατακτήθηκε από τους στρατιωτικούς και δεν τους χαρίστηκε. Με την (ν)τροπολογία αυτή επιχειρείται να χειραγωγηθεί η δυναμική που έχει αναπτυχθεί και βάζει προκλητικούς αντιδημοκρατικούς περιορισμούς οι οποίοι καταλήγουν στη φίμωση τους, την αδυναμία λειτουργίας τους και την απαγόρευση ανάληψης κάθε πρωτοβουλίας.

Αντί μια αυτοαποκαλούμενη «αριστερή» κυβέρνηση να διευρύνει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και να τους κατοχυρώνει επιτέλους τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν και οι υπόλοιποι πολίτες, βάζει φραγμούς ακόμη και στη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις και συνέδρια άλλων εργαζομένων και τους αποκόπτει από την υπόλοιπη κοινωνία.

Με την τροπολογία αυτή ενταφιάζεται μια δημοκρατική κατάκτηση των στρατιωτικών, επιχειρείται ο απόλυτος έλεγχος λειτουργίας τους και ανοίγει το δρόμο της περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η απόσυρση της τροπολογίας, είναι το πατριωτικό, ταξικό και δημοκρατικό αίτημα της Λαϊκής Ενότητας.

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη επίσης, η αγνόηση από πλευράς νομοσχεδίου, των παιδιών του λαού που συνεχίζουν να εκπληρώνουν την θητεία τους στερούμενοι κάθε αξιοπρεπή οικονομική απολαβή που θα ανακούφιζε έστω ελάχιστα, τις ταλαιπωρημένες και σε μεγάλο βαθμό φτωχοποιημένες οικογένειες από τα βάρβαρα δολοφονικά μνημόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ