2016-07-13 04:03:08
Φωτογραφία για Χρηματοδότηση της δράσης «Κέντρα Κοινότητας» για Ρομά
Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόσκληση που αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης «Κέντρα Κοινότητας» με Παραρτήματα Ρομά (-8-παραρτήματα) στους 7 Δήμους όπου λειτουργούν σήμερα «Κέντρα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων», καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό, όλους τους Δήμους και όλους τους οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία. Η διάρκεια της δράσης είναι για τρία έτη.

Στόχος, είναι η δημιουργία και λειτουργία Δομών «Κέντρα Κοινότητας», για την υποστήριξη των ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».

Ωφελούμενοι της δράσης, είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των «Κέντρων Κοινότητας», και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη και την Περιφερειακή Στρατηγική κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στη Θεσσαλία.

Η Πρόσκληση είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.
Πηγή
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ