2016-07-13 13:03:20
Φωτογραφία για Ο Ομπάμα ΚΑΤΑ της λιτότητας (και άρα κατά της Μέρκελ)
Η λιτότητα είναι ένας «σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απογοητεύσεων και ανησυχιών στην Ευρώπη, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Είναι αλήθεια ότι κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες υιοθέτησαν μια διαφορετική οικονομική προσέγγιση, που περιελάμβανε μέτρα λιτότητας. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Ευρώπη καταγράφει πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Εκεί πηγάζουν, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, και «οι ανησυχίες ότι οι ενοποιημένες οικονομίες και η παγκοσμιοποίηση δεν αποφέρουν οικονομικά οφέλη με ισότιμο τρόπο».

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ: «η ανάπτυξη που καταγράφεται με αργούς ρυθμούς σε πολλές χώρες της ηπείρου έχει ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί Ευρωπαίοι, ειδικά οι νέοι άνθρωποι, να έχουν παραμείνει χωρίς εργασία και να νιώθουν απογοήτευση».


Στη συνέντευξή του στην El Pais με αφορμή την επίσκεψή του στην Ισπανία, ο Μπαράκ Ομπάμα πλέκει το εγκώμιο των Ισπανών πολιτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση.

«Η Ισπανία φυσικά έχει διανύσει ένα ιδιαίτερο δύσκολο μονοπάτι τα τελευταία χρόνια. Η τραπεζική κρίση και η ύφεση εδώ προκάλεσαν βαρύ πλήγμα σε πολλούς Ισπανούς, που έχασαν τις οικονομίες τους και τις εργασίες τους. Χάρη ωστόσο σε έναν συνδυασμό παραγόντων, μεταξύ αυτών δύσκολων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, επενδύσεων και κυρίως, χάρη στην προσαρμοστικότητα των Ισπανών πολιτών, η Ισπανία κατάφερε να αλλάξει πορεία. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ