2016-07-13 15:14:13
Φωτογραφία για Η Εποχή της Αμφισβήτησης!
Βλέπουμε γύρω μας να γίνονται πράγματα που τα θεωρούσαμε αδιανόητα πριν μερικά χρόνια. Αμφισβητούνται τα πάντα από θεσμούς εως βασικά δικαιώματα στη ζωή ενός ανθρώπου. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει το όριο της τρέλας.Ο άνθρωπος εκτοπίζεται από τα αποτελέσματα της ίδιας του της συμπεριφοράς. Αυτοί που διαθέτουν πόρους για την επιβίωσή τους όχι μόνο δεν νοιάζονται για τους υπόλοιπους αλλά τους καταδυναστεύουν κιόλας,και μάλιστα χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας. Έχει χαθεί κάθε μέτρο που που όριζε τους κανόνες της ζωής και μερίδιο έχουν πλέον μόνο οι "ισχυροί" του κόσμου τούτου. Πόσο αφελές βέβαια είναι αυτό δε λέγεται αλλά η ζημιά γίνεται. Συνυπάρχει η ακραία φτώχεια με τον ασύδοτο πλούτο που γοητεύει ολοένα και περισσότερους αλλά ικανοποιεί ολοένα και λιγότερους. Οι πλούσιοι γίνονται ασύστολα πλουσιότεροι και πολύ λιγότεροι σε αριθμό. Το ίδιο γίνεται με την φτώχεια όπου έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις. Ο κόσμος υποφέρει από τον ίδιο τον άνθρωπο που λειτουργώντας καθαρά εγωιστικά αδιαφορεί για το συνάνθρωπό του και κοιτάει μόνο τον εαυτό του. Ο κακός εαυτός μας δεν μας επιτρέπει συναισθηματισμούς και όλα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της μεγαλύτερης απάτης, του χρήματος. Ενίοτε παίρνει την θέση του πλούτου η δόξα αλλά συνήθως αυτά πάνε μαζί.


Όμως η αχαριστία της ύλης και αυτών που την υπηρετούν είναι πως συνήθως τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Όταν δηλαδή κάποιος χάσει αυτά που "είχε" τότε η κόλασή του είναι απερίγραπτη και το μόνο που σκέφτεται συνήθως, η αυτοκτονία. Στην Αγία Γραφή αναφέρει να μην θησαυρίζει ο άνθρωπος θησαυρούς πους τους τρώει η σκουριά και κλέβουν οι κλέφτες αλλά να θησαυρίζει με θησαυρούς που υπάρχουν αιώνια και τελικά δεν κοστίζουν τίποτε υλικό για να τους αποκτήσεις. Όταν είσαι δηλαδή γεμάτος από αξίες που δεν επηρρεάζονται από την ύλη τότε δεν έχεις ανάγκη τίποτε. Προυποθέτει όμως να αφήσεις στην άκρη τον κακό χαρακτήρα και να αρχίσεις να φέρεσαι ως άνθρωπος. Τότε τίποτε δεν θα σε ενοχλεί αφού θα ξέρεις οτι όλα αυτά που σου λένε οτι χάνεις είναι ανευ σημασίας. Η ελευθερία που δίνει η επαφή με το δημιουργό μας είναι μοναδική και η ζωή αποκτά άλλο νόημα.

Όλοι γνωρίζουν π.χ. τι είπε ο Άγιος Παίσιος αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν πράξη τα λεγόμενά του. Και αυτό γιατί πρέπει να αφήσουμε πίσω τις κακές μας συνήθειες που συνήθως τις απολαμβάνουμε, σε βάρος όμως του συνανθρώπου μας. Όμως η ζωή δεν προχωράει αλλιώς. Βαλτώνει και καταντά βάρος που δεν μπορεί τελικά να σηκώσει κάποιος. Τα δεσμά που δημιουργούνται μπορούν να σπάσουν και να ελευθερωθείς αλλά απαιτείται πρώτα μετάνοια και αυτογνωσία. Να κάνω στους άλλους αυτό ακριβώς που θα ήθελα να μου κάνουν και όχι το αντίθετο, και να τους αγαπώ όσο θα ήθελα να με αγαπούν. Τίποτε δεν αποκτάται με απραξία και απάθεια, αλλά με ενεργό συμμετοχή και ενωτικό πνεύμα. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο Άγιος Παίσιος είχε πει "ή όλοι στον παράδεισο ή κανένας στην κόλαση". Αντί να αμφισβητούμε λοιπόν τα πάντα καιρός να αλλάξουμε τον κόσμο αλλάζοντας πρώτα μέσα μας. Και τότε αυτοδίκαια θα έρθει η Ζωή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ