2016-07-14 13:06:56
Φωτογραφία για Επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι με τα 15 φυλακισμένα ζώα [photo]
Η αστυνομία παρενέβη στο σπίτι - κολαστήριο για 15 ζώα που ήταν φυλακισμένα στο σπίτι δύο συλλεκτών, στην οδό Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Η αστυνομική επέμβαση ήρθε κατόπιν μήνυσης από μέλος της "Ζωόφιλης Δράσης".

Παρουσία της Εισαγγελικής Αρχής Ηρακλείου και δύο περιπολικών της αστυνομίας από το Β' Αστυνομικό Τμήμα, της νομοκτηνιάτρου Σοφίας Λαμπρινίδη και της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ανοίχθηκε το σκοτεινό δωμάτιο από τον άνδρα τουρκικής καταγωγής που διαμένει σε αυτό και αποκαλύφθηκε ... η φρίκη!

Κλειδωμένα στο δωμάτιο και φυλακισμένα, 15 ζώα, πολλά εκ των οποίων μικρόσωμα, κάποια πιθανώς κλεμμένα, όλα σε άθλια κατάσταση, μέσα στη βρωμιά. Μεταξύ των 15 ζώων και ένα ημίαιμο παπιγιόν που έχει γίνει μαύρο από τη μούχλα του δωματίου, ένα μισοκουρεμένο θηλυκό κανίς που έχει γεννήσει μέσα στο δωμάτιο, ενώ τα πάντα μέσα στο δωμάτιο είναι μουχλιασμένα.

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στο σημείο, στην επιχείρηση της αστυνομίας, δεν μπορούσαν να αντέξουν τη δυσωδία, ούτε όμως και το θέαμα των άτυχων ζώων που έβλεπαν το φως και ανέπνεαν από μια μικρή τρύπα στο σπασμένο τζάμι της πόρτας.


Έξω από το δωμάτιο βρέθηκαν τέσσερα ενήλικα σκυλιά - δύο βέλγικα μαύρου χρώματος - το ένα πιθανότατα με λεισμανίαση. Οι γείτονες τάιζαν τα σκυλιά αυτά, τα οποία όμως βγαίνοντας έξω από το χώρο γίνονταν επιθετικά προς τις γάτες της περιοχής ενώ έχουν μάλιστα κατασπαράξει μια γάτα και σκοτώσει ακόμη εννιά.

Το επόμενο βήμα είναι να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη για να αφαιρεθούν τα ζώα από τον Τούρκο και την Ελληνίδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχιατρικής φύσης και χρήζουν και οι ίδιοι βοήθειας. Το ζευγάρι συνελήφθη και αφού έδωσε κατάθεση, αφέθηκε ελεύθερο αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Ήδη πάντως έχουν επιβληθεί πρόστιμα, στον άνδρα ιδιοκτήτη των δύο βέλγικων σκυλιών ενώ η ευθύνη για τα υπόλοιπα ζώα "πέφτει" στη γυναίκα. Σχηματίζεται δικογραφία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Η Ζωόφιλη Δράση που γνωστοποιεί την υπόθεση αυτή, καλεί σε βοήθεια για τη φιλοξενία των ταλαιπωρημένων ζώων που χρειάζονται φροντίδα και αγάπη, μετά από την παρατεταμένη διαβίωσή τους μέσα στο σκοτάδι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ