2016-07-14 13:24:48
Φωτογραφία για Επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΣΦ Θεσσαλονίκης για τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Δελφών 101 Θεσ/νίκη

Ταχ. Κώδικας: 54644

Τηλέφωνο: : 2310870512

E-mail : [email protected]

Website : www.physiothes.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό φυσικοθεραπευτές της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση και τα προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν στην εκκαθάριση και εξόφληση των υποβολών τους με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/07/2016

Αρ. Πρωτ.: 2832

Προς: Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

κ. Μπερσίμη Σωτήριο

Κοιν: Υπουργό Υγείας


κ. Ξανθό Ανδρέα,

- Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

κ. Πολάκη Παύλο,

- Διευθυντή ΠΕΔΙ Θεσσαλονίκης

- ΜΜΕ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ,

Πραγματικά απορήσαμε που την περασμένη εβδομάδα δεν εκδόθηκε καινούριο Δελτίο Τύπου από τον Οργανισμό για να διαβεβαιώσει άπαντες ότι «γυρίζουμε σελίδα» και ότι οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους και οι πάροχοι εξοφλούνται κανονικά σε ποσοστά που αγγίζουν το 95% !

Απορήσαμε και αναρωτηθήκαμε μήπως άρχισαν οι καλοκαιρινές άδειες και τα Δελτία Τύπου εκδίδονται με πιο αργούς ρυθμούς γιατί το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η εικονική πραγματικότητα τους, τι θα απογίνουμε αν χαθεί και αυτή ?

Βέβαια η πραγματικότητα που ζούμε είναι τελείως διαφορετική αλλά ποιος δίνει σημασία αφού σύμφωνα με εσάς και τα Δελτία Τύπου οι αριθμοί και προφανώς και οι ελευθεροεπαγγελματίες φυσικοθεραπευτές ευημερούν !

Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα των αριθμών που τόσο αγαπάτε :

Σήμερα και ενώ διανύουμε τον έβδομο μήνα έχουμε πληρωθεί ΜΟΝΟ τρεις φορές (23/2, 13/4 και 15/6).

Σήμερα 13 / 7 είναι αμφίβολο αν θα προλάβουμε να πληρωθούμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα για τον Φεβρουάριο 2016 γιατί η εκκαθάριση – ειδικά στις μεγάλες ΠΕ.ΔΙ όπως της Θεσσαλονίκης – γίνεται με τραγικά αργούς ρυθμούς και με ατελείωτα προβλήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διεύθυνσης και της πλειοψηφίας των υπαλλήλων.

Κύριε Πρόεδρε η αγωνία μας για πληρωμή μέχρι τέλος του μήνα δεν έχει να κάνει με τις διακοπές, που οι περισσότεροι από μας δεν θα πάμε, αλλά με τις υποχρεώσεις μας προς ΟΑΕΕ και εφορία που θα εξαφανίσουν στην στιγμή την όποια πληρωμή γίνει.

Κύριε Πρόεδρε έχετε πλήρη ευθύνη για τον οικονομικό στραγγαλισμό του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας και τα λουκέτα που ενδεχομένως θα έρθουν.

Ξεκινήσατε ένα τεράστιο έργο, όπως λέτε, για την αποπληρωμή μας στο 100% με δειγματοληπτικό έλεγχο αλλά, κατά πάγια τακτική του ΕΟΠΥΥ, το ξεκινήσατε χωρίς σωστή προετοιμασία, χωρίς να τεθούν τα κριτήρια ελέγχου εξ αρχής και το κυριότερο χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις πραγματικές δυνατότητες του ολιγάριθμου προσωπικού σας και τα απαρχαιωμένα εν πολλοίς ηλεκτρονικά συστήματα και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε εμείς καθημερινά !

Με την τακτική σας αυτή έχουν δημιουργηθεί πάροχοι πολλών ταχυτήτων αφού σε άλλους – λίγους – προχώρησε η εκκαθάριση Μαρτίου και άλλοι δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο.

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ

 Να ανοίξουν άμεσα και να εκκαθαριστούν τα αρχεία των μεγάλων ΠΕ.ΔΙ από τις ΠΕ.ΔΙ που έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους της περιοχής τους

 Να ενισχυθούν άμεσα οι ΥΠΑΔ με προσωπικό που είναι αποσπασμένο στο πρώην ΙΚΑ

 Να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι που δεν ανοίγουν τα αρχεία τους του Ιανουαρίου και είναι στα όρια της οικονομικής ασφυξίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταμούλης Δημήτρης       Φετλής Αντώνης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ