2016-07-14 14:22:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς
Κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην επιλογή προς διορισμό Προέδρων, Αντιπροέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων 14 ημικρατικών οργανισμών στη βάση της κείμενης νομοθεσίας. Βάσει της ίδιας νομοθεσίας τα ονόματα των όσων έχουν επιλεγεί γνωστοποιήθηκαν στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα.

Δείτε εδώ τα ονόματα 

 «Σημειώνουμε ότι δυνάμει του Νόμου δεν απαιτείται η έγκριση αλλά η γνωστοποίηση των όσων έχουν επιλεγεί προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επίσης, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των οικείων Νόμων προχώρησε στο διορισμό Προέδρων, Αντιπροέδρων και Μελών Διοικητικών Συμβουλίων τριών οργανισμών και συγκεκριμένα της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου. Προχώρησε ακόμα στο διορισμό μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
. Τα ονόματα των επιλεγέντων προς διορισμό και των διορισθέντων δίδονται σήμερα στη δημοσιότητα. Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι πως τα νέα Διοικητικά Συμβούλια δεν επιλέγηκαν από καταλόγους κομμάτων, ούτε από άτομα που κατήλθαν ως υποψήφιοι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από ήδη υπηρετούντες σε Διοικητικά Συμβούλια, αλλά ούτε και από άτομα που υπηρετούν στη Δημόσια Υπηρεσία. Επιλέχθηκαν από προσωπικότητες, από ευρύτερο κατάλογο εξ αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για διορισμό», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο αριθμός όσων επέδειξαν ενδιαφέρον ανήλθε στους 468. «Σημειώνεται επίσης ότι η επιλογή έγινε με αυστηρά κριτήρια, τα ακαδημαϊκά προσόντα και την επαγγελματική κατάρτιση και ιδιαίτερα με στόχευση τη μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών και νέων επιστημόνων. Με βάση την πιο πάνω αρχή θέλω να επισημάνω πως η παρουσία γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλιο έχει αυξηθεί από 19% το 2013 στο 27,2% σήμερα. Θεωρώ σκόπιμο επίσης να αναφέρω ότι δόθηκε έμφαση στην επιλογή από τη νέα γενιά επιστημόνων αφού τα νέα Διοικητικά Συμβούλια διαπνέονται από ηλικιακή ανανέωση που αποτυπώνεται από το γεγονός ότι το 76,5% των μελών των νέων Συμβουλίων είναι ηλικίας από 25 μέχρι 55 ετών», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ