2016-07-14 15:45:15
Φωτογραφία για Μετεγκατάσταση Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι δηλώσεις αλλά και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κίνδυνο έξωσής της  Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών από τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, στις οποίες είναι εγκατεστημένη από το 2004.

Ο Βουλευτής Β Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος με προσωπική του παρέμβαση και πρωτοβουλία συναντήθηκε με τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και απέστειλε ήδη από τις 23 Ιουνίου του 2016 επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας να λάβει ενημέρωση σχετικά με το αν έχει βρεθεί ο χώρος για τη μετεγκατάσταση της Μονάδας καθώς και το κόστος αυτής.

Στην επιστολή ο Βουλευτής κάνει λόγο για το Νόμο 4081/2012 άρθρο 7 σύμφωνα με το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ υποχρεούται να εξεύρει και να παραχωρήσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παραθαλάσσια έκταση ίση τουλάχιστον προς αυτήν που σήμερα κατέχει το Λιμενικό Σώμα με σκοπό τη μεταφορά σε αυτήν της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ.


Σε επίσημη απάντηση του, στις 27 Ιουνίου του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του κ. Στέργιος Πιτσιόρλας επιβεβαίωσε τη μετεγκατάσταση της ΜΥΑ σε έκταση συνολικής επιφάνειας 35 στρεμμάτων εντός του Ναυτικού Οχυρού στο Σχιστό-Σκαραμαγκά. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη μετεγκατάσταση αναμένεται να οριστικοποιηθεί με το Λιμενικό Σώμα το προσεχές διάστημα.

Επισυνάπτεται η εν λόγω αλληλογραφία με το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να λάβει τέλος η παραφιλολογία και η εσκεμμένη παραπλάνηση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες.

Τελικά οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Έλληνες Ειδικοδυναμίτες δε θα μείνουν άστεγοι! Ευτυχώς που "έχουσι γνώση κάποιοι φύλακες".
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ