2016-07-14 16:27:05
Φωτογραφία για Κι όμως μπορείτε να κρατήσετε τα μαγιό σας σαν καινούρια για πάντα
Το μαγιό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του καλοκαιριού. Όλες σχεδόν αγοράζετε παραπάνω από ένα κάθε χρόνο, πολύ νωρίτερα από τις διακοπές σας και περιμένετε πως και πως να τα φορέσετε στην παραλία. Μάλλον έχετε ήδη δειτις επικρατέστερες τάσεις στα μαγιό για φέτος και είμαστε σίγουροι ότι δε μπορείτε να κρατηθείτε, θέλετε να τα αγοράσετε όλα. Πολύ συχνά όμως διαπιστώνετε πως μετά από λίγο καιρό τα μαγιό σας ξεθωριάζουν ή ξεχειλώνουν και αυτό δεν έχει πάντα σχέση με την ποιότητα, γιατί πολύ απλά, παίζει ρόλο και το τρόπος με τον οποίον τους συμπεριφέρεστε. Διαβάστε λοιπόν μερικά μικρά μυστικά για το πως θα διατηρήσετε τα αγαπημένα σας μαγιό σαν καινούρια για πολύ καιρό.

1. Αποφύγετε να τα πλύνετε στο πλυντήριο. Σίγουρα το πλύσιμο στο χέρι είναι μια δυσκολότερη διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί με αυτόν τον τρόπο τα χρώματά τους θα παραμείνουν ζωντανά.

2. Φροντίστε να τα στραγγίζετε καλά και μετά το πλύσιμο αλλά και μετά από τη βουτιά σας στη θάλασσα, γιατί τόσο το αλάτι όσο και τα υπολείμματα των απορρυπαντικών κάνουν τα χρώματα να ξεθωριάζουν. Προσέξτε όμως να τα στραγγίσετε με «ήπιο» τρόπο.


3. Μην κρεμάτε τα μαγιό σας για να στεγνώσουν, καλύτερα απλώστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια, διαφορετικά σταδιακά θα ξεχειλώσουν.

4. Μην κάνετε ηλιοθεραπεία αμέσως μετά τη βουτιά σας γιατί ο ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι ξεθωριάζουν τα χρώματα. Μπορείτε να αλλάξετε μαγιό και να συνεχίσετε την ηλιοθεραπεία σας κανονικά.

5. Μην τα πλένετε με ζεστό νερό γιατί τα συνθετικά υλικά χάνουν το σχήμα τους με αυτόν τον τρόπο.

6. Αν δεν προλαβαίνετε να τα πλύνετε στο χέρι και θέλετε να τα βάλετε στο πλυντήριο, φροντίστε να τα βάλετε σε μια προστατευτική θήκη. Παρόλα αυτά αν διαθέτετε μαγιό με διακοσμητικά στοιχεία, το πλυντήριο είναι σχεδόν απαγορευτικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ