2016-07-15 10:01:51
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ VD
Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. «Οι σκέψεις μας είναι με το γαλλικό λαό και με τις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων, στις οποίες απευθύνουμε ειλικρινά συλλυπητήρια» τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται:

«Ανήμερα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, το λίκνο των ιδεών της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του σκοταδισμού και της βαρβαρότητας». «Η δράση της βάρβαρης τρομοκρατίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει» καταλήγει το ΥΠΕΞ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι: «Σε πείσμα των ακραίων εξτρεμιστών, η Γαλλία, ο φάρος των ιδεών του Διαφωτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας θα συνεχίσει να φωτίζει αδιάκοπα την Ευρώπη και τον κόσμο». Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, το ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας. Τις δύσκολες αυτές στιγμές είμαστε όλοι Γάλλοι».


      Καταδίκη και μηνύματα αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή ηγέτες και αξιωματούχοι σε όλη την υφήλιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση στη Νίκαια και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεσμεύθηκε μέσω Twitter ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της. «Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της Ε.Ε.», έγραψε σε μήνυμά του Twitter, προσθέτοντας, «Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα».

«Είμαστε όλοι ενωμένοι και νιώθουμε αποστροφή για τη μαζική δολοφονία στη Νίκαια» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών της Ασίας και της Ε.Ε., η οποία διεξάγεται στη Μογγολία. «Είμαι πεπεισμένη ότι, παρά τις δυσκολίες, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη» πρόσθεσε η καγκελάριος.

«Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου», ανέφερε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ σε γραπτό του μήνυμα, με το οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την πολύνεκρη επίθεση. «Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας», πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής» για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ