2016-07-15 11:45:11
Φωτογραφία για Δυτ. Ελλάδα: «Μάχη» για τα μαθητικά δρομολόγια
Προσπάθεια επαναφοράς του παλαιού αναχρονιστικού καθεστώτος στην μεταφορά μαθητών με ανάθεση σε άλλο μεταφορικό... φορέα και όχι τα ΤΑΞΙ, καταγγέλλουν έξι Σωματεία αυτοκινητιστών από τη Δυτική Ελλάδα που βάλλουν παράλληλα κατά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία ΤΑΞΙ Πατρών και Περιχώρων, Αιγίου και Περιχώρων, Επαρχίας Καλαβρύτων, ΡΑΔΙΟ -ΤΑΞΙ Αγρινίου, Σωματείο Ιδιοκτητών Μεσολογγίου και Σωματείο Ναυπάκτου, αναφέρονται στις ανακοινώσεις που έγιναν τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογής του νέου πιλοτικού προγράμματος «δυναμικό σύστημα αγορών». Καταγγέλλουν ότι το νέο σύστημα «θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα και με συνέπεια την καταστροφή του κλάδου».

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, από την πιλοτική πλατφόρμα για τη συγκρότηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών του νέου συστήματος στην Αττική, «αναδείχθηκαν αντιφάσεις, σκοπιμότητες, προχειρότητες και παρατυπίες του παλαιού συστήματος» (πριν το 2013) «με αναθέσεις πακέτο όλου του έργου, χωρίς διαχωρισμό ανά κατηγορία οχήματος, χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό», «υπεργολαβίες σε τρίτους μη επαγγελματίες (συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων), σε μη πιστοποιημένα επαγγελματικά οχήματα, τα οποία πολλές φορές μετέφεραν έναν μαθητή, με αποτέλεσμα να μισθώνονται πολλά οχήματα για το ίδιο δρομολόγιο».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέθεσε μελέτη χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια αντίστοιχη δέσμευση ή υποχρέωση ή πίεση από το αρμόδιο υπουργείο και τελικά δρομολογήθηκαν διαδικασίες που αποβαίνουν εις βάρος μόνο του κλάδου των ταξί, αλλά και εις βάρος της ασφάλειας των μαθητών, ενώ ευνοούν μονοπωλιακές μεταφορικές επιχειρήσεις και δημιουργία καρτέλ».

Παράγοντες της Περιφέρειας διευκρίνιζαν ότι οι καταγγελίες περί μεταφοράς του έργου σε άλλο φορέα, με τις οποίες υπονοείται ότι υπάρχει εύνοια προς τα ΚΤΕΛ, δεν ευσταθούν και αποκλείεται να υπάρξουν δρομολόγια για δύο και τρεις μαθητές, με μεγάλα λεωφορεία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ