2016-07-15 12:07:15
Φωτογραφία για Ελλάδα-Τουρκία στους πιθανούς πελάτες της L.M. για F-16 Viper…
Η αμερικανική Lockheed Martin αναμένει να αποφασιστεί η αναβάθμιση των 500 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 που υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη διαμόρφωση F-16V (Viper), εντός των επομένων επτά ετών, αφού εξασφάλισε παραγγελίες για 300 αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.

Το ενδιαφέρον στην ειδησεογραφία που προέρχεται από τις ανακοινώσεις της Lockheed Martin, είναι ότι στον κατάλογο πιθανών πελατών, Ελλάδα και Τουρκία φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις, μαζί με την Αίγυπτο… Η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν αναβαθμίζουν από 130 μαχητικά F-16 και η Σιγκαπούρη 50, σύνολο 310.

Θα αναβαθμιστεί δηλαδή ο εξοπλισμός τους με το ραντάρ AESA τύπου SABR της Northrop Grumman, με σύστημα ζεύξης δεδομένων Link 16, νέα οθόνη απεικόνισης στο κόκπιτ, βελτιωμένη ισχύ επεξεργασίας του χρησιμοποιούμενου software και προηγμένο ατρακτίδιο στόχευσης τύπου Sniper.


Το ραντάρ AESA τύπου SABR προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση πολλαπλών στόχων, συνθετική απεικόνιση, εντοπισμό κινούμενων στόχων στο έδαφος και γενικότερα μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση με τα συμβατικά ραντάρ.

Από την έναρξη κατασκευής του πιο πετυχημένου εμπορικά μαχητικού στην Ιστορία, η Lockheed Martin έφτασε αισίως τις 4.588 παραγγελίες για F-16 εκ των οποίων έχουν παραδοθεί 4.573, το οποίο σημαίνει ότι με 15 μόλις F-16 να απομένει να κατασκευαστούν, η προώθησης του πακέτου αναβάθμισης F-16 Viper απέκτησε υψηλή προτεραιότητα, αφού η γραμμή παραγωγής θα έμενε δίχως έργο στα τέλη του 2017.

Υπενθυμίζεται, η πρόσφατη παρουσίαση του «πακέτου» και στην Αθήνα από σημαίνονται στελέχη της εταιρίας. Την τρέχουσα περίοδο η αμερικανική Αεροπορία (USAF) αναβαθμίζει τον στόλο των μαχητικών F-16 Block 40/50 ώστε να επεκτείνει την επιχειρησιακή τους ζωή από τις 8.000 ώρες σε περίπου 12.000 ώρες.

Ωστόσο, ενδιαφέρον θα έχει η τελική επιλογή της αμερικανικής Αεροπορίας για το ραντάρ AESA με το οποίο θα αναβαθμίσει τα αεροσκάφη της. Κι αυτό διότι μπορεί η Lockheed Martin να επέλεξε το SABR της Northrop Grumman απορρίπτοντας τη λύση της Raytheon, όμως η USAF δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ