2016-07-15 12:45:51
Φωτογραφία για Οι δηλώσεις του Λαφαζάνη για τα λεγόμενα του Τσίπρα
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την αναφορά του Αλ. Τσίπρα για τα περί αδαών στο Κόμμα του, οι οποίοι του πρότειναν το σχέδιο του αντιπάλου, εννοώντας ότι η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη ήταν, τάχα, σχέδιο του Σόϊμπλε, έκανε την παρακάτω δήλωση:

        “Γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν με περισσό θράσος ακούγεται να μιλάει για “αδαείς” και “σχέδια του αντιπάλου” ο Αλ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που ξεπούλησε τη λαϊκή εντολή και το δημοψήφισμα για να μεταλλαχθεί, να υιοθετήσει και να εφαρμόζει μέχρι κεραίας το μόνο υπαρκτό και γνωστό με κάθε λεπτομέρεια σχέδιο του Σόϊμπλε, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

        Η εναλλακτική λύση που προτείναμε τότε για να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο και στην οποία επιμένουμε, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διαγραφής του δημόσιου χρέους, ευρείας σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίησης των τραπεζών και ανακοπής της λιτότητας και της εκποίησης της πατρίδας μας, συνιστά τη μόνη απάντηση στην κρίση και το μόνο μεγάλο οικονομικοκοινωνικό και εθνικό όραμα για την ανασυγκρότηση και την προοπτική μιας ανεξάρτητης Ελλάδας.

        Αυτό το όραμα, το οποίο από τα πράγματα γίνεται πολύ πιο ρεαλιστικό μετά το Brexit, έχει τόση σχέση με τη Γερμανική Ευρώπη του Σόϊμπλε και την υπόδουλη Ελλάδα των Τσίπρα – Μητσοτάκη, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ