2016-07-15 15:40:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Διορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για πυρκαγιές
Στον διορισμό τριών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, για υποβολή βελτιωτικών προτάσεων στα επιχειρησιακά σχέδια για αντιμετώπιση πυρκαγιών, προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολιά, που στοίχισε τη ζωή σε δύο δασοπυροσβέστες και άφησε πίσω της 18,5 τ. χλμ. καμένη γη. Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής είναι ο ακαδημαϊκός με ειδίκευση στην εκτίμηση-διαχείριση κινδύνων Γιώργος Μπούστρας, που θα πλαισιώνεται από δύο έμπειρα πρώην κυβερνητικά στελέχη. Τον Άριστο Ιωάννου, πρώην διευθυντή του Τμήματος Δασών, και τον Γιώργο Χατζηγεωργίου, πρώην διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τη σχετική πρόταση υπέβαλαν από κοινού στο Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Γεωργίας και Εσωτερικών. Όροι εντολής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είναι να μελετήσει το υφιστάμενο σύστημα καταπολέμησης πυρκαγιών και να μελετήσει ανάλογα συστήματα εξωτερικού με στόχο να εισηγηθεί, εάν χρειάζονται, ενδεχομένως βελτιώσεις.


Επιπλέον, αφού μελετήσουν τα κενά θα κάνουν εισηγήσεις ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια ζητήματα στο μέλλον, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέο σχεδιασμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ασφαλέστερου συστήματος διαχείρισης ανάλογων περιπτώσεων.

Στα τρία μέλη θα δοθούν οι εκθέσεις που ετοιμάστηκαν από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στις εκθέσεις περιλαμβάνονται συμπεράσματα, προτάσεις και οι εισηγήσεις που έκαναν οι υπηρεσιακοί για βελτίωση του συστήματος πυρόσβεσης στην Κύπρο για αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων ανταπόκρισης σε περίπτωση πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναθέσει σε ειδικούς να δώσουν τη δική τους εμπειρογνωμοσύνη όσον αφορά στις δράσεις για πρόληψη και γενικότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ