2016-07-16 14:09:01
Φωτογραφία για ΤΟ ANADOLU ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε κύριο άρθρο υπό τον τίτλο: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη στην Τουρκία» το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρεται στη στάση της Αθήνας αναφορικά με την απόπειρα πραξικοπήματος στη Γείτονα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στο twitter: «Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας» σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Anadolu στέκεται επίσης με έμφαση στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση, σταθερά, στέλνει μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία, της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και βεβαίως της συνταγματικής νομιμότητας». Το τουρκικό πρακτορείο προσθέτει ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός επικοινωνεί και ενημερώνεται συνεχώς και έγινε επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει στη διάρκεια της ημέρας επικοινωνία με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας».


«Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε απόπειρα πραξικοπήματος και στηρίζει την πάλη του τουρκικού λαού για δημοκρατία και προάσπιση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία» τόνισε από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε προ ολίγου μαζί του, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης ο κ. Κοτζιάς και με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι. Ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται καθ'οδόν προς την Αθήνα, αναμένεται να βρίσκεται αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά την εσπευσμένη αναχώρησή του από το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας, όπου συμμετείχε στην Ευρωασιατική σύνοδο κορυφής, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Τουρκία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ