2016-07-17 01:36:05
Φωτογραφία για Promenade des Anglais: Τσακίστε τα σύμβολα. Η ωραία της Γαλλικής Ριβιέρας, πεδίο τρόμου
Αν μπορεί να διαβάσει κανείς το μήνυμα των τρομοκρατών θα βρει τις ομοιότητες με το χτύπημα στο Παρίσι. Διαλύστε το γέλιο, την ψυχαγωγία, την καλή ζωή, τη μεσαία τάξη. Μαζί με τα σύμβολα.

Η Promenade des Anglais είναι ο δημοφιλέστερος δρόμος της πόλης και διαχρονικό σύμβολο άνεσης και καλοζωίας. To όνομά της το χρωστά στους Άγγλους που την προτιμούσαν για να περάσουν το χειμώνα τους στην ακτή με την πανοραμική θέα και το μεσογειακό κλίμα.

Σε μήκος περίπου 6 χιλιομέτρων, η παραλιακή πεζοδρομημένη λωρίδα, με 14 ιδιωτικές παραλίες και 5 δημοτικές, πήρε αισίως το 1965 τη σημερινή της μορφή με αθλητικές εγκαταστάσεις, διαδρόμους ποδηλασίας και skate, κήπους -σαν το Phoenix, εκπληκτικό κατασκεύασμα, απέναντι περίπου από τη ζώνη του αεροδρομίου-, άπειρο glamour και διάσημους απ’ όλο τον κόσμο στις ξαπλώστρες και στα μπαρ.

Αυτά μέχρι χθες. Σήμερα η διάσημη παραλία, την οποία έχουν τραγουδήσει και ζωγραφίσει είναι ένα πεδίο τρόμου, έγινε ήδη μια ανάμνηση που δε θα ξεχάσει κανείς και ποτέ. Η Προμ όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά έγινε ο στόχος της επίθεσης των τρομοκρατών που θέλουν για άλλη μια φορά να χτυπήσουν και τον δυτικό τρόπο ζωής. Τις γιορτές και τα πυροτεχνήματα και τον χαρούμενο κόσμο, ένα πλήθος που έχει βγει να γιορτάσει. Κανείς καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο ακόμα και με την πιο νοσηρή φαντασία δεν είχε σκεφτεί να απεικονίσει την διάσημη παραλία σαν τόπο σφαγής, τρόμου και απόγνωσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ