2016-07-17 05:33:13
Φωτογραφία για Ο αποκλεισμός του Mega και τα κενά για τις τηλεοπτικές άδειες - Ποιοι φάκελοι είναι πλήρεις
Το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί ποιοι είναι οι «τυχεροί» που θα περάσουν στην επόμενη φάση των δημοπρασιών για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς η Επιτροπή του Διαγωνισμού και τη Grant Thornton ελέγχουν πυρετωδώς τους φακέλους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Mega θα πρέπει να θεωρείται αποκλεισμένο από την επόμενη φάση παρά το γεγονός του ότι ο φάκελος που κατέθεσε ήταν επαρκέστατος τεχνικά δεδομένου ότι δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα.

Από την εξέταση των φακέλων και από πηγές των υποψηφίων για να λάβουν τηλεοπτικές άδειες προκύπτει ότι ο μοναδικός φάκελος που δεν είχε προβλήματα ήταν αυτός της Alter Ego.

Από εκεί και πέρα ζητήματα, μείζονος ή ήσσονος σημασίας υπάρχουν για όλους τους υπολοίπους.

Ειδικότερα ζητήματα μετοχικής σύνθεσης αλλά και πληρότητας του φακέλου ειδικά σε ότι αφορά στην επάρκεια και την προέλευση των κεφαλαίων εγείρονται για το Έψιλον με σοβαρή την πιθανότητα αποκλεισμού ενώ ζητήματα με την μετοχική σύνθεση έχει και ο όμιλος ΣΚΑΙ τα οποία μάλλον δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για να περάσει στην επόμενη φάση.


Εμπόδιο όμως μπορεί να αποτελέσουν διαδικασίες  μετασχηματισμού που προηγήθηκαν της υποβολής αιτήματος της τηλεοπτικής άδειας.

Ζητήματα υπάρχουν και σε Alpha, Antenna σε ότι αφορά στον πρώτο στη σχέση με RTL και το δεύτερο στη χρηματοοικονομική διάρθρωση αλλά και επάρκειας τεκμηρίωσης των στοιχείων του φακέλου.

Ζητήματα τεκμηρίωσης στοιχείων εγείρονται και για τον όμιλο Καλογρίτσα και για την Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

Το Star παρά το γεγονός ότι η οικογένεια  Βαρδινογιάννη έχει δαπανήσει τεράστια ποσά σε αλλεπάλληλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να έχει ζήτημα καθαρής θέσης και σε περίπτωση αποκλεισμού θα ενεργοποιηθεί η Κυπριακή εταιρία (Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ