2016-07-17 10:37:07
Φωτογραφία για Αποσυμφόρηση κεντρικών οδών στον Πύργο! Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων
Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, με σκοπό την αποσυμφόρηση κεντρικών οδών της πόλης του Πύργου, προετοιμάζει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος, Νίκος Βλαχαντώνης.

Στόχος των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν είναι από την μία η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και από την άλλη η δυνατότητα σε τουριστικά λεωφορεία και μεγάλα οχήματα να περνούν από το κέντρο του Πύργου, χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν ώρες για να «ξεκολλήσουν» από την μεγάλη κίνηση.

Αφορμή για τις αλλαγές αυτές, οι οποίες θα φέρουν την κυκλοφορία στην πόλη του Πύργου, όπως ήταν πριν από εννιά περίπου χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Βλαχαντώνης, στάθηκε το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα με τουριστικά κυρίως λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων εισήλθαν στο κέντρο της πόλης, μην γνωρίζοντας την διαδρομή και εκεί, «κόλλησαν» στην κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πάνω από τέσσερις ώρες στο δρομολόγιό τους.


«Από τους ξεναγούς έχουμε πάρει το μήνυμα πως η πόλη μας έχει «κλειδώσει» όσον αφορά την κυκλοφορία. Στις 21 Απριλίου δεχθήκαμε χιλιάδες τουρίστες λόγω Ολυμπιακής Αφής. Μόνο ένα πούλμαν μπήκε στην πόλη και αυτό κατά λάθος και έμεινε πέντε ώρες κλειδωμένο πάνω στην γωνία δικαστηρίων και προσπαθήσαμε να αναζητήσουμε τα αυτοκίνητα που ήσαν τριγύρω να τα απομακρύνουμε για να περάσει το λεωφορείο.

Επίσης με ένα πούλμαν από τον δήμο Θεσαλονίκης που είχε έλθει στην πόλη μας και αυτό έμπλεξε στα στενά της Μπιζανίου και οι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν για να βγουν στον δρόμο τους. Μπήκε ένα πούλμαν από το ΚΤΕΛ Αγρινίου την προηγούμενη φορά εδώ και χάθηκε μέσα στην οδό Βύρωνος, στην περιοχή της Μαρμαρένιας Βρύσης. Αυτό πρέπει να λυθεί σύντομα.

καταγράψει αυτά τα προβλήματα για να μπορούμε να έχουμε μια πόλη η κυκλοφοριακή κίνηση της οποίας θα είναι ελεύθερη ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί που έρχονται να επισκεφθούν την περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας, Νίκος Βλαχαντώνης.

 «Έρχεται» νέα κυκλοφοριακή μελέτη

«Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας το αίτημα από 150 και παραπάνω εμπόρων, επαγγελματιών και κατοίκων της οδού Μανωλοπούλου το οποίο κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε πριν ένα μήνα στο δημαρχείο.

Σύντομα θα υπάρξει νέα μελέτη, η οποία περιλαμβάνει πάνω από είκοσι πέντε παρεμβάσεις όπως στην οδό Δεληγιάννη για την οποία έχει ληφθεί από το 2012 απόφαση αλλαγής κυκλοφοριακής κατεύθυνσης που είναι από την Πατρών προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Έχουμε μια έντονη ζήτηση να γίνει η οδός Ξάνθου από το Εργατικό Κέντρο προς το θέατρο Απόλλων κάθοδος προς την οδό Υψηλάντου για να μην βγαίνουν τα οχήματα στην οδό Ερμού και υπάρχει συνωστισμός.

Θα γίνει νέα μελέτη για τους δρόμους της πόλης η οποία θα προσπαθήσουμε να ισχύσει όσο το δυνατόν συντομότερα και θα επιστρέψουμε στην παλιά μελέτη της δημοτικής αρχής πριν από οκτώ χρόνια», τόνισε ο κ. Βλαχαντώνης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ