2016-07-17 22:56:08
Φωτογραφία για Νορβηγικό ενδιαφέρον για το P-8 Poseidon
Το ενδιαφέρον της Νορβηγίας για την προμήθεια πέντε έως έξι αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-8A Poseidon αποκάλυψε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο υποναύαρχος Dean Peters, εκτελεστικός διευθυντής προγραμμάτων ανθυποβρυχιακού πολέμου, κρούσης και ειδικών αποστολών, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ναυτικού των ΗΠΑ να ζητήσει από πιθανούς χρήστες του P-8A να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναλήφθηκε επειδή το P-3A εισέρχεται στα τελευταία τρία χρόνια της παραγωγής σειράς και οι πιθανοί μελλοντικοί χρήστες θα πρέπει να τοποθετήσουν τυχόν παραγγελίες έγκαιρα πριν τη διακοπή της παραγωγής σειράς, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα διαθεσιμότητας του αεροσκάφους και σημαντικά πρόσθετα κόστη.

Πάντως η Boeing, που τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει τη μείωση του κόστους του αεροσκάφους κατά 30%, θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια υφίσταται αγορά τουλάχιστον 100 μονάδων για το P-8, καθώς πολλές χώρες θα πρέπει να αντικαταστήσουν ή ανανεώσουν τον στόλο που επιχειρούν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ