2016-07-18 08:27:14
Φωτογραφία για Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΠΙΣΤΗ»
Ένα διαφορετικό beach party διοργάνωσε πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «ΠΙΣΤΗ» στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης - Βάρκιζας. Ο Σύλλογος «ΠΙΣΤΗ» δραστηριοποιείται από το 1993 στις Ογκολογικές Μονάδες και στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με πρωταρχικό στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που νοσούν και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτού διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ιδιαίτερη εκδήλωση για τα παιδιά προκειμένου να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας, που δεν είναι πάντα ταυτισμένες με το κολύμπι, δεδομένου ότι για ιατρικούς λόγους υποχρεούνται να απέχουν από αυτό.

Οι στόχοι, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Φιλιππαίος, επετεύχθησαν: «250 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ των οποίων εθελοντές της “ΠΙΣΤΗΣ” από όλα τα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι επί σειρά ετών προσφέρουν με αστείρευτο κέφι και ενθουσιασμό ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να συνδράμουν στον καθημερινό αγώνα παιδιών και γονέων. Συλλέχθηκαν περισσότερα από 35 δείγματα μυελού των οστών ενώ 40 άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία να συμπεριληφθούν στο εθελοντικό δυναμικό του Συλλόγου, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο έντυπο».


Ο πρωταρχικός ωστόσο στόχος, που ήταν η ψυχαγωγία παιδιών και γονέων επετεύχθη με τη συνδρομή όσων συμμετείχαν εθελοντικά και στήριξαν με την προσφορά τους την εκδήλωση.

Η εθελοντική ομάδα δράσης «Παιχνίδι στο Πάρκο» έστησε παιχνίδια στην άμμο και απασχόλησε τα παιδιά, που ενθουσιασμένα πήγαιναν από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, την ίδια στιγμή που οι ξυλοπόδαροι, ο ταχυδακτυλουργός και οι παιδικοί ήρωες διασκέδαζαν τους μικρούς μας φίλους με την παρουσία και τις δεξιότητές τους. Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, δημιουργώντας ένα γλυπτό από άμμο που απεικονίζει το λογότυπο της «ΠΙΣΤΗΣ». Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το μουσικό παραδοσιακό σχήμα «ΣΜΙΓΑΔΙ» και ο χορός άρχισε με τη συμμετοχή, προς μεγάλη χαρά όλων, των γονέων και των παιδιών που είχαν τόσο ανάγκη να χορέψουν.

Στην εκδήλωση απενεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βάρης Βάρκιζας κ. Ιωάννη Μαρκουλάκο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Σπύρο Ροή για το εγχείρημά του να κολυμπήσει από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο για τα παιδιά της «ΠΙΣΤΗΣ» και σε εθελόντριες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου. Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, Πατέρας Νεκτάριος.

Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου ευχαρίστησαν από καρδιάς τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές, τους φωτογράφους Χρήστο Παπαδοπουλο και Bιβή Κεφαλωνίτη για το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό και όλους τους συμμετέχοντες για τη στήριξή τους στο έργο της «ΠΙΣΤΗΣ» και ανανέωσαν το πρωτότυπο αυτό ραντεβού για του χρόνου το καλοκαίρι με περισσότερο κέφι και εκπλήξεις για τους μικρούς μαχητές της ζωής.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ