2016-07-18 15:40:08
Φωτογραφία για Αφεντικό η Ferrovie στο νέο διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ;
Τον πρώτο λόγο έχει πλέον η Ferrovie για την αναμενόμενη επαναδημοπράτηση της ΕΕΣΣΤΥ σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της σιδηροδρομικής αγοράς ενώ η παρουσία της προκάλεσε έκπληξη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Ferrovie (δηλαδή η Trenitalia) εμφανιζόμενη μόλις 3 μήνες πριν, η συμμετοχή της στο διαγωνισμό και το ποσό που έδειξε, κατά τους ίδιους αποτελεί ένα δείγμα ότι η Ιταλική εταιρεία ήρθε "για να μείνει".

Το πλεονέκτημα που απέκτησε με την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την κάνει σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, το Νο 1 φαβορί για το νέο διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ καθώς όπως λένε "θα συμπλήρωνε" την πρώτη επένδυση.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος κερδισμένος είναι ο Σιδηρόδρομος με την είσοδο μιας τόσο μεγάλης Ευρωπαϊκής Σιδηροδρομικής εταιρείας και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ που δεν κρύβει την ικανοποίηση του από την εξέλιξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Πάντως οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι πως πλέον η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δημιουργήσει μεγάλες πιέσεις στα εν εξελίξει σιδηροδρομικά έργα της χώρας και ειδικά στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη καθώς το κύριο "μενού" θα είναι οι εμπορευματικές μεταφορές από το λιμάνι του Πειραιά και οι επιβατικές μεταφορές στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην ολοκλήρωση των έργων που τρέχουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν έχουν καταφέρει να παραδοθούν προς χρήση.

Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ τώρα, οι κινήσεις κλεισίματος του deal της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι ταχύτατες ενώ και η ΕΕΣΣΤΥ θα ξαναμπεί σε τροχιά δημοπράτησης με πρώτο φαβορί πλέον την Ferrovie, χωρίς όμως να αποκλείεται να ξαναδούμε ξάνα κάποια (ή και τις 2) από τις Alstom ή Siemens.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ