2016-07-19 12:52:11
Φωτογραφία για Στα 722 ευρώ φτάνει η «προσωπική διαφορά» στις συντάξεις σύμφωνα με  το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων
Διαφορές που φτάνουν τα 722 ευρώ εντοπίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ανάμεσα σε «παλιές» και «νέες» συντάξεις Σύμφωνα με τα παραδείγματα επανυπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων που έχει επεξεργαστεί το ΕΝΔΙΣΥ, σημερινή σύνταξη 1.989 ευρώ (μεικτό ποσό) καταλήγει μετά τον επανυπολογισμό της στα 1.266 ευρώ.

Τα 722 ευρώ που υπολείπονται θα δίδονται πλέον στον συνταξιούχο ως «προσωπική διαφορά».

Αντίστοιχα, μια σύνταξη της τάξης των 1.029 ευρώ (μεικτό ποσό) καταλήγει στα 784 ευρώ, με τα υπόλοιπα 245 να είναι η «προσωπική διαφορά» που θα εισπράττει στο εξής ο συνταξιούχος. Ο επανυπολογισμός και η αναπροσαρμογή όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων, δηλαδή του συνόλου των 4,5 εκατομμυρίων κύριων (2,9 εκατ.) και επικουρικών (1,6 εκατ.) έχει ήδη ξεκινήσει. Οι παλιές συντάξεις αλλάζουν εκ βάθρων και υπολογίζονται από την αρχή με βάση τα νέα συστήματα (εθνική και ανταποδοτική για τις κύριες και αναπλήρωση 0,45% κατ’ έτος για τις επικουρικές).

Οσον αφορά τις επικουρικές, ο επανυπολογισμός τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να πέσει από τον επόμενο μήνα «μαχαίρι» σε όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά (άθροισμα κύριας και επικουρικής).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ