2016-07-19 14:58:11
Φωτογραφία για Τουρκία: Μέσα στο χάος παράδοση νέου ε/π CH-47F Chinook
Το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα βαρέων μεταφορών τύπου CH-47F Chinook παραδόθηκε στις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις στις 14 Ιουλίου. Το ελικόπτερο κατασκευάστηκε από την Boeing στις ΗΠΑ και μεταφέρθηκε διά θαλάσσης στο λιμάνι της Σμύρνης.

Σε εγκατάσταση της περιοχής συναρμολογήθηκε για να πετάξει μετά για την Άγκυρα και να ενταχθεί επίσημα στη δύναμη της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού… τι έγινε όμως λόγω των γεγονότων των ημερών με την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έγινε γνωστό.

Ακολουθεί άλλο ένα «πακέτο» πέντε ελικοπτέρων του τύπου που προγραμματίζεται να παραδοθούν το 2018. Τα τέσσερα ελικόπτερα θα παραδοθούν στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και άλλο ένα στο υπουργείο Άμυνας.

Τα ελικόπτερα βαρέων μεταφορών CH-47F Chinook μπορούν να μεταφέρουν 55 στρατιώτες με πλήρη εξάρτηση, ή εναλλακτικά 22 φορεία. Άρα, προορίζονται για τις επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον των Κούρδων, οι οποίες βέβαια αναμένεται να επηρεαστούν από την όλη κατάσταση στη χώρα.

Τα δικινητήρια αυτά ελικόπτερα μπορούν να πιάσουν ταχύτητα 315 χιλιομέτρων ανά ώρα και το συνολικό φορτίο που μπορούν να μεταφέρουν ξεπερνά του 10 τόνους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ