2016-07-20 07:45:10
Φωτογραφία για Ερευνες στη UBS από κατάθεση πληροφοριοδότη στην Ουάσιγκτον
Το ταξίδι οργανώθηκε σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας και οι συνεννοήσεις έγιναν με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Από εκεί ξεκίνησε η έρευνα των ελληνικών αρχών ενώ υπήρχαν ως βάση και τα cd που είχαν γερμανικές αρχές οι οποίες υποβοήθησαν τις ελληνικές.

Το ταξίδι-αστραπή έγινε στην Ουάσιγκτον, όπου οι οικονομικοί εισαγγελείς κυρία Ελένη Τουλουπάκη και κ. Χρήστος Ντζούρας πήραν κατάθεση από πρώην τραπεζίτη για την ελβετική τράπεζα UBS. Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούν και με τον εισαγγελέα κ. Γιώργο Καλούδη πήραν στοιχεία τα οποία μπορεί να αποφέρουν στα ταμεία εκατομμύρια ευρώ. Το «βαθύ λαρύγγι», ο αμερικανός πρώην τραπεζίτης, είναι αυτός που βοήθησε τις ΗΠΑ να εισπράξουν 22 δισ. ευρώ από την υπόθεση.

Με βάση τα cd για καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS, που περιήλθαν στην κατοχή των γερμανικών αρχών, αλλά και την κατάθεση του αμερικανού τραπεζίτη έγινε η έφοδος στο σπίτι του επικεφαλής της UBS στη χώρα μας κ. Χρήστου Σκλαβούνη. Τα ευρήματα είναι πολλά, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, κυρίως από τους σκληρούς δίσκους που βρέθηκαν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ