2016-07-20 11:43:19
Φωτογραφία για Τα καλά νέα για τη φωτιά στο Σελάκανο στην Κρήτη
Μετά από 30 ώρες συνεχόμενης μάχης με τις φλόγες επιτέλους έρχονται καλά νέα από την πύρινη λαίλαπα στο Σελάκανο της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο ωστόσο σημειώνονται πολλές αναζοπυρώσεις.

Αυτή την ώρα, στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 25 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, 4 οχήματα του ΟΤΑ ενώ επιχειρούν από αέρα δύο ελικόπτερα.

Έρευνες και για εμπρησμό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι έρευνες του Προανακριτικού της Πυροσβεστικής ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος για την καταστροφική αυτή φωτιά.

Οι έρευνες στρέφονται και σε κάποιες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό ενώ όπως ήδη έχει δηλώσει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Καράμπελας «σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή δεν είναι τυχαία».


Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας με ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα τη πυροσβεστικής με 18 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ αλλά και υδροφόρες του δήμου Ιεράπετρας ενώ χθες σηκώθηκαν τέσσερα ελικόπτερα ενώ στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούσε και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν την φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις και να γίνει ανεξέλεγκτη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας χρειάστηκε η μερική εκκένωση των Μαλών με τους Σαμαρείτες, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες να απομακρύνουν άτομα κατάκοιτα αλλά και ηλικιωμένους από τα σπίτια τους και να τα μεταφέρουν με ασφάλεια στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας.

Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσωσαν το χωριό χωρίς να καεί ούτε ένα σπίτι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ