2016-07-20 12:59:12
Φωτογραφία για Ζήτησαν τη δημόσια λειτουργία του φράγματος
Την δημόσια λειτουργία του φράγματος Πείρου-Παράπειρου ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα υποδομών, Γιώργο Δέδε, οι δήμαρχοι Κώστας Πελετίδης (Πατρέων), Χρήστος Νικολάου (Δυτικής Αχαΐας) και Θάνος Καρπής (Ερυμάνθου) σε χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα. Απάντηση στο αίτημα δεσμεύτηκε να δώσει ο γ. γραμματέας εντός των προσεχών ημερών.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής της Πάτρας. Αν και δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης μέχρι αργά χθες, οι πληροφορίες της «Π» ανέφεραν ότι στο κυβερνητικό στέλεχος οι τρεις δήμαρχοι μετέφεραν την κοινή τους θέση για φορέα διαχείρισης του φράγματος με δημόσιο χαρακτήρα.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Ο προβληματισμός που έθεσαν οι αιρετοί στον Γ. Δέδε αφορούσε κυρίως στην ανάληψη του κόστους λειτουργίας του φράγματος μετά την παράδοσή του. Επεσήμαναν οι τρεις δήμαρχοι ότι η οικονομική συγκυρία είναι γνωστή και κάλεσαν τον γ
. γραμματέα του υπουργείου να αναρωτηθεί τι θα συμβεί εάν το κόστος λειτουργίας μεταφερθεί στους δήμους και κατά συνέπεια στους δημότες. Γι' αυτό και πρότειναν να το αναλάβει η Πολιτεία. Ενισχυτική προς αυτή την θέση ήταν και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, την οποία παρέδωσε ο Κ. Πελετίδης στον Γ. Δέδε. Με την κεντρική ιδέα της απόφασης φαίνεται πως συμφωνούν και οι συνάδελφοι του δημάρχου Πατρέων, οι Χρ. Νικολάου και Θ. Καρπής. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Ο Γ. Δέδες εξήγησε στους δημάρχους από την Αχαΐα ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης. Ανέλαβε όμως την υποχρέωση να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και να απαντήσει στο αίτημα των δημάρχων μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο γεν. γραμματέας φάνηκε να συζητά κάποιες εναλλακτικές προτάσεις (όχι με δεσμευτικό τρόπο, αλλά σε προσωπικό επίπεδο και διερευνητικά), για μερική υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για μεταβατικό διάστημα. Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, εκτός του φορέα διαχείρισης, που αφορούν στο φράγμα, όπως είναι αυτά του προσωπικού, τεχνογνωσίας της υποδομής και άλλα, καθώς πρόκειται για πρωτόγνωρο σε έκταση έργο που θα παραδοθεί εν καιρώ σε χρήση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ