2016-07-20 19:40:12
Φωτογραφία για Τερματίζει το 6ήμερο ανοδικό σερί ο Nikkei
Μικτά πρόσημα σημειώθηκαν σήμερα στο ασιατικό χρηματιστήριο, με τον ιαπωνικό Nikkei να βάζει τέλος στο εξαήμερο ανοδικό σερί.  Οι αναλυτές περιμένουν να δουν αν οι προσδοκίες για σειρά μέτρων νομισματικής χαλάρωσης που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, υλοποιηθούν, σχολίασε o Angus Nicholson, αναλυτής της IG Market.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχωρεί κατά 0,64% μετά από έξι διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις που το ώθησαν σε υψηλά εξαμήνου την Τρίτη. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 0,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,84%.

Μπερδεμένες ήταν οι αγορές στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά πέριξ των 3.035,87 μονάδων, ενώ ο Shenzhen ενισχύθηκε κατά 0,41%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,61% παρότι ο υποδείκτης πρώτων υλών υποχώρησε κατά 1,4%. Οι μεταλλευτικές παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς ανακοινώνουν τα αποτελέσματα στην παραγωγή τους.


Η BHP Billiton ανακοίνωσε ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησε κάρτα 7% το δ’ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ενώ η παραγωγή χαλκού υποχώρησε κατά 5% την ίδια περίοδο. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 3,03%. Πτωτικά κινούνται οι μετοχές και άλλων μεγάλων μεταλλευτικών, όπως της Rio Tinto και Fortescues που χάνουν 1,94% και 0,99%, αντίστοιχα.

Σε άλλα εταιρικά νέα, βουτιά 16,57% σημειώνει η μετοχή της Nintendo, τερματίζοντας το εντυπωσιακό ανοδικό σερί που ακολούθησε μετά την παρουσίαση της δημοφιλούς εφαρμογής "Pokemon Go” στις 6 Ιουλίου. Η εταιρεία επρόκειτο να λανσάρει σήμερα την εφαρμογή και στην Ιαπωνία, στην χώρα που γέννησε το Pokemon, αλλά το γεγονός αναβλήθηκε με δημοσιεύματα να επικαλούνται διαρροή συνομιλιών με την McDonald’ s , σπόνσορα του Pokemon Go.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σήμερα υψηλότερα έναντι ενός καλαθιού βασικών  νομισμάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ