2016-07-21 04:53:07
Φωτογραφία για Πότε είναι φθηνή και πότε είναι ακριβή η οδική βοήθεια;
Δεν γνωρίζω που είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου και φεύγω διακοπές το πρωί! Είναι από εκείνα τα περιστατικά που όταν τα ακούει ένας ασφαλιστής αισθάνεται ηθική ικανοποίηση για τις υπηρεσίες που προσφέρει!

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε εξοχική περιοχή των νοτίων προαστίων, κοντά στην Αθήνα κατά τις δύο μετά τα μεσάνυχτα! Έπειτα από ένα εορταστικό τραπέζι, μια κυρία εκ των καλεσμένων προσπάθησε να βάλει εμπρός το όχημα της χωρίς επιτυχία. Μια που βρισκόταν λίγα μέτρα από την φιλική οικία, επέστρεψε πίσω να ζητήσει «χέρι βοηθείας»!

Αχ, πρέπει να επιστρέψω στον άντρα μου και δεν θέλω να του τηλεφωνήσω μέσα στην νύχτα! Θα τον αναστατώσω! Το πρωί φεύγουμε διακοπές! Το ρεύμα του αυτοκινήτου θα είναι. Δώστε μου τα καλώδια να το φορτίσουμε!

Οι οικοδεσπότες δεν γνώριζαν καθόλου από μαστορέματα αλλά έφεραν το όχημα τους κοντά στο ακινητοποιημένο και έδωσαν τα καλώδια.


Μα γιατί αγχωνόμαστε. Αφού δεν γνωρίζουμε πώς να το φτιάξουμε, είπε ο άντρας.

Μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια έλα να απολαύσουμε ακόμα ένα γλυκό στην βεράντα, είπε η σύζυγος. Άντε... τηλεφώνησε τους!

Μα δεν έχω οδική βοήθεια. Εμείς ασφαλίζουμε τα αυτοκίνητα μας μόνο με τις απλές καλύψεις. Γιατί να πληρώνουμε άσκοπα χρήματα! Θα τηλεφωνήσω όμως στον ασφαλιστή μου, κάποια λύση θα μου βρει!

Ο ασφαλιστής σήκωσε το τηλέφωνο κατά τις δυο και μίση την νύχτα και απάντησε πως δεν έχει οδική βοήθεια αλλά εάν επιθυμεί να εξυπηρετηθεί μπορεί να φωνάξει μια εταιρεία οδικής βοήθειας εκείνη την στιγμή πληρώνοντας το ανάλογο κόστος! Δεν είναι πια εποχές ευημερίας, είπε η καλεσμένη και του έκλεισε το τηλέφωνο!

Ξαφνικά μια παρέα νέων εμφανίζεται από το πουθενά! Για καλή τύχη οι νέοι ήταν κάτοικοι της περιοχής και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν! Θα μπορούσε όμως ακόμα και η ζωή τους να κινδυνέψει, δεδομένου ότι και το σημείο και η ώρα ευνοούσε τις ανθρώπινες παραβατικές ενέργειες! Οι νέοι με φακούς στα χέρια αφού διάβασαν το βιβλιαράκι του αυτοκίνητου, εντόπισαν πως η μπαταρία βρισκόταν στο πορτ- μπαγκάζ αλλά λόγω της ηλεκτρικής βλάβης δεν άνοιγε ούτε αυτό!

Με απέριττη χάρη σκαρφάλωσε μέσα στα καθίσματα του τρίθυρου αυτοκινήτου, έριξε τα πίσω καθίσματα και άρχισε να ξεφορτώνει το πορτ-μπαγκάζ που ήταν γεμάτο με πράγματα των διακοπών που θα έπαιρνε την άλλη ημέρα στο ταξίδι. Βρέθηκε η μπαταρία!

Οι νέοι με ευγενική διάθεση και όσες γνώσεις διέθεταν μόλις σύνδεσαν τα καλώδια με την μπαταρία πετάχτηκαν σπίθες φωτιάς από τους πόλους! Σταματήστε, σταματήστε, φώναζε! Φοβάμαι μήπως πιάσει πυρκαγιά το αυτοκίνητο! Ποιος τον ακούει τον άντρα μου! Μια, δυο, τρεις πήρε εμπρός το αυτοκίνητο!

Ακούγοντας την ιστορία αναρωτήθηκα πόσο άγχος, κούραση, αναστάτωση, νεύρα και χτυποκάρδι θα είχε γλυτώσει η ιδιοκτήτρια του οχήματος εάν είχε προσθέσει οδική βοήθεια στο συμβόλαιό της. Ενδεικτικά θα πλήρωνε περίπου 15 ευρώ επιπλέον το εξάμηνο, ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και θα είχε ασφαλίσει το όχημα της για κάθε πιθανή βλάβη και σε οποιοδήποτε μέρος και εάν βρισκόταν! Ποιος θα την βοηθούσε εάν η βλάβη της συνέβαινε μακριά από την φιλική οικία; Πόσα χρήματα θα χρειαζόταν για να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία; Πού θα εγκατέλειπε το όχημα της για να επιστρέψει στην οικία της; Πώς θα αντιμετώπιζε τα νεύρα του συζύγου της μες την νύχτα!

Υπάρχουν στιγμές που ένας ασφαλιστής καταβάλλεται από πνευματική και ψυχική κούραση προκειμένου να πείσει έναν υποψήφιο πελάτη για την αναγκαιότητα της ασφάλισης του. Υπάρχουν όμως και άλλες φορές που καταβάλλεται από γαλήνη και ηθική δικαίωση όταν ο ίδιος ο υποψήφιος διαπιστώνει το σφάλμα της άρνησης του και κατανοεί την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ