2016-07-21 09:31:30
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
Ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά τη λήξη της τριήμερης αναβολή που ζήτησαν και πήραν. Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί βαρύνονται με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο. 

Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης οι οκτώ μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα από το αστυνομικό τμήμα Φερών στην Καβάλα  για λόγους ασφαλείας, αλλά και προκειμένου να μην βρίσκονται στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου. Οι οκτώ Τούρκοι έχουν καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τις οικογένειές τους, προκειμένου να τις καθησυχάσουν και να τις διαβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, οι Τούρκοι δεν γνώριζαν για την απόπειρα πραξικοπήματος και όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει πήραν νοσοκομειακό ελικόπτερο και πέταξαν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπου προσγειώθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν το Σάββατο. Μέσω των συνηγόρων τους, εκφράζουν φόβους για τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους, γι’αυτό και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία, η οποία ζητά επίμονα την έκδοσή τους. 

"Προστατεύουμε πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθώντας να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονές μας", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ