2016-07-21 14:28:06
Φωτογραφία για Γιβραλτάρ: Ατύχημα με βρετανικό υ/β ταράζει το Royal Navy
Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του βρετανικού βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) HMS Ambush, κλάσης Astute, συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο, καθώς αναδυόταν στην επιφάνεια στην περιοχή του βράχου του Γιβραλτάρ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε τοπικό ναυπηγείο για τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας και κάποιες επισκευές.

Ευτυχώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι ζημιές στο υποβρύχιο είναι όλες εξωτερικές, κυρίως δεν υπέστη οποιαδήποτε βλάβη ο πυρηνικός του αντιδραστήρας, ενώ δεν κινδύνευσε και η ζωή μελών του πληρώματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστοχώρο του υπουργείου, το περιστατικό συνέβη χθες, περίπου στις 1.30 το μεσημέρι. Η Βρετανία είναι σε επαφή διά του υπουργείου Άμυνας με το εμπορικό πλοίο, το οποίο όμως δεν φαίνεται να υπέστη σημαντικές ζημιές.

Το υπουργείο επίσης αναφέρει, ότι δεν έχουν προκληθεί φόβοι για την ασφάλεια. Τα υποβρύχια του συγκεκριμένου τύπου, που έχουν εκτόπισμα 7.400 τόνων και κοστίζουν άνω του ενός δισεκατομμυρίου στερλινών το καθένα, είναι τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα υποβρύχια που επιχειρούν με τις βρετανικές ναυτικές δυνάμεις.

Το ατύχημα βέβαια προκαλεί απορίες, καθώς πρόκειται για ένα υποβρύχιο με πολύ υψηλής τεχνολογίας, υπερύγχρονους αισθητήρες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ