2016-07-21 15:55:25
Φωτογραφία για Τι έκανε ο Ερντογάν ΜΟΛΙΣ έμαθε για το πραξικόπημα;
Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Al Jazeera για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έμαθε για το πραξικόπημα από τον γαμπρό του και όχι από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι στο άκουσμα της πληροφορίας η πρώτη του αντίδραση ήταν η δυσπιστία. «Ήταν ο γαμπρός μου που μου έδωσε για πρώτη φορά την είδηση. Αρχικά η αντίδρασή μου ήταν η δυσπιστία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνέχεια επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν ενώ βρισκόταν ήδη στον τόπο των διακοπών του μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που είναι ο σύζυγος της μεγαλύτερης κόρης του Έσρα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Ερντογάν ήταν να μπει σε ελικόπτερο μαζί με την οικογένειά του και να μεταβεί από την Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε, στο Νταλαμάν και από εκεί ταξίδεψε με αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι μπορεί να εμπλέκονται και άλλες χώρες στο εγχείρημα για πραξικόπημα, χωρίς όμως να τις κατονομάσει και τόνισε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν έχει και άλλον "ανώτερο νου"» ενώ ανέφερε ότι θα έρθει ο καιρός που θα αποκαλυφθούν αυτές οι διασυνδέσεις και ζήτησε από όλους να είναι υπομονετικοί.

Σε ό,τι αφορά την επαναφορά της θανατικής ποινής στην χώρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι, αν η βουλή το εγκρίνει, τότε, οι αρχές θα την επαναφέρουν. Επίσης, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Τούρκους πολίτες που, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωναν υπέρ της επιστροφής της θανατικής ποινής.

Ο ισχυρός άνδρας της γειτονικής χώρας αναφέρθηκε και στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είχε επικρίνει τις μαζικές εκκαθαρίσεις στην χώρα και είχε καλέσει τον πρόεδρο Ερντογάν να σεβαστεί τον νόμο.

«Να κοιτάζει τις δικές του υποθέσεις, έχει αυτός την εξουσία να κάνει τέτοιες δηλώσεις για το άτομό μου; όχι δεν έχει. Αν αυτός θέλει μαθήματα δημοκρατίας, μπορεί πολύ εύκολα να πάρει μαθήματα δημοκρατίας από εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ