2016-07-22 02:40:06
Φωτογραφία για Βουνά τα σκουπίδια εκτός κάδων - Έλλειψη παιδείας ή αδιαφορία; - Εφαρμόζει τον κανονισμό ο Δήμος;
Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές στην Πρέβεζα. Ο λόγος για τις μικρές «χωματερές» που... δημιουργούνται συχνά γύρω από κάδους απορριμμάτων και έξω από αυτούς. Και μπορεί αυτές να απομακρύνονται από τα συνεργεία του Δήμου, ωστόσο μέσα σε λίγες μέρες δημιουργούνται ξανά. Οι φωτογραφίες ενδεικτικές της κατάστασης. 

Αυτό καταγγέλλουν κάτοικοι της πόλης, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μιας και όπως σημειώνουν, δεν φαίνεται τόσο από την πλευρά κάποιων δημοτών να τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας, αλλά και από την πλευρά του Δήμου να αναζητά τους υπευθύνους αυτής της κατάστασης και να επιβάλλει να ανάλογα πρόστιμα. Το τελευταίο διάστημα, δεκάδες είναι οι αναφορές στο PamePreveza.gr και όπως σημειώνουν πολίτες, παρά την έστω και καθυστερημένη επέμβαση του Δήμου, μαζεύοντας τα βουνά από σκουπίδια, παλιά έπιπλα, κλαδιά, χαρτοκιβώτια κ.λπ., μέσα σε λίγες μέρες επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, όσοι έχουν μεγάλα αντικείμενα, κλαδιά και άλλα που θέλουν να πετάξουν, θα πρέπει να πληροφορούνται επικοινωνώντας με το τμήμα καθαριότητας προκειμένου να ενημερωθούν πότε να βγάλουν τους μεγάλους όγκους για να περάσει το όχημα να τους μαζέψει. 


Αυτό όμως στην πράξη φαίνεται πως δεν βρίσκει εφαρμογή. Από την άλλη πρέπει να περάσουν μέρες, προκειμένου το συνεργείο του Δήμου να μαζέψει τους όγκους αυτούς μετά από διαμαρτυρίες άλλων κατοίκων που βλέπουν να σχηματίζονται οι χωματερές κάτω από τα παράθυρά τους. Και δεν είναι μόνο για τα σκουπίδια εκτός κάδων αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα σε αυτούς συχνά τοποθετούνται κλαδιά, χώματα, χόρτα, ξύλα. Όσον αφορά την ανακύκλωση, φαίνεται πως κάποιοι δεν γνωρίζουν ακόμα την χρησιμότητα των μπλέ κάδων. Έλλειψη παιδείας ή αδιαφορία; Αυτό ας το κρίνεται εσείς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ