2016-07-22 12:25:11
Φωτογραφία για Νέο πολυδύναμο κέντρο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Στρεφτάρη
Στις αρχές της επόμενης χρονιάς αναμένεται να εγκαινιαστεί η λειτουργία του πολυδύναμου συμβουλευτικού κέντρου εφήβων και νεαρών ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο κτίριο Στρεφτάρη, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου η διαδικασία μεταφοράς των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Στο πολυδύναμο συμβουλευτικό κέντρο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης που «φιλοξενούνται» τη δεδομένη στιγμή στη Νέα Ιωνία.

Παράλληλα στο κτίριο Στρεφτάρη θα μεταφερθούν το πολιτιστικό στέκι της οδού Μεταμορφώσεως, οι δραστηριότητες του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ Πιλότος και Εξοδος, τα εργαστήρια δημιουργικών δράσεων και γενικότερα οι συμβουλευτικές δράσεις και δομές. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι όπου θα πραγματοποιούνται ομιλίες και ενημερωτικές δράσεις, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο,  χώροι για συνεδρίες και γραφείο προσωπικού.


Στο μεταξύ, η θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Πιλότος θα παραμείνει στον υφιστάμενο χώρο της οδού Μεταμορφώσεως. Οπως αναφέρει ο Γιάννης Μίλτος, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «οι δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης που στεγάζονται στη Νέα Ιωνία, θα μεταφερθούν στο κτίριο Στρεφτάρη. Πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες απευθύνονται σε νέους έως 25 χρόνων και περιλαμβάνουν όλη την γκάμα των παρεμβάσεων από την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, τη θεραπεία αλλά και  την επανένταξη».

Το βασικό αίτημα του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, της στελέχωσης, δηλαδή, με το αντίστοιχο προσωπικό, παραμένει, ενώ αναμένεται η προκήρυξη για την κάλυψη 35 θέσεων σε πανελλαδική κλίμακα, μια από τις οποίες αφορά το πρόγραμμα του Βόλου. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης, παραμένει, ενώ ο κ. Μίλτος υπογραμμίζει ότι «προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, με τη συνδρομή των ανθρώπων που μας στηρίζουν εθελοντικά».

Ουσιαστικός στόχος των υπευθύνων του ΚΕΘΕΑ Πιλότος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των επωφελούμενων, ενώ όπως επισημαίνεται, παράλληλα, η μεταφορά των υπηρεσιών ενημέρωσης και πρόληψης σε ένα χώρο σύγχρονο, λειτουργικό, στον κεντρικό ιστό της πόλης, εύκολα προσβάσιμο σε όλους, θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη του στόχου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ