2016-07-22 15:00:46
Φωτογραφία για Αιφνιδιαστικά στην Αθήνα οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί
Στην Αθήνα μεταφέρονται αιφνιδιαστικά την Παρασκευή οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και που μέχρι τώρα κρατούνταν στην Καβάλα.

Πληροφορίες λένε πως μεταγωγή γίνεται, για να διεξαχθούν οι διαδικασίες για την αίτηση ασύλου, στις κεντρικές υπηρεσίες, που βρίσκονται στην Αθήνα.

Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Τη μεταγωγή των συλληφθέντων επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η συνήγορός τους, κ. Μαρινάκη, τονίζτοντας πως ενημερώθηκε γι' αυτήν από τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης ενώ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τα αίτια αυτής της μεταφοράς.

Χθες ποινές με αναστολή επιβλήθηκαν στους 8 τούρκους αξιωματικούς που αυτομόλησαν με ελικόπτερο το πρωί του Σαββάτου και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.


Κατά τις καταθέσεις τους, οι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «ήταν θέμα ζωής ή θανάτου το να περάσουν στην Ελλάδα και ότι «αν έμεναν στην Τουρκία θα ήταν τώρα νεκροί».

Μετά το πέρας της δίκης, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί επέστρεψαν στα κρατητήρια, καθώς ήδη έχουν εκδοθεί και τους έχουν επιδοθεί οι αποφάσεις των αστυνομικών αρχών για τη διοικητική κράτησή τους, δυνατότητα που δίδει η ισχύουσα νομοθεσία, δεδομένου ότι στερούνται των απαραίτητων εγγράφων για την ελεύθερη μετακίνησή τους στη χώρα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2319739/efnidiastika-stin-athina-i-8-tourki-stratiotiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ